Uitzending 600

Immer Wieder Volksmusik

Oostenrijk
Oostenrijk
Welkom bij Immer Wieder Volksmusik. Het volksmuziek en schlager programma bij Radio Stad Montfoort, met de beste muziek uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Zuid Tirol.
Duitsland
Duitsland
De uitzending is elke zondag te beluisteren van 14.00 - 16.00. Radio Stad Montfoort is te ontvangen in de omgeving van Montfoort in de ether op 106.8 FM en op de kabel in Montfoort en Linschoten (analoog) op 102.9 FM.
Zwitserland
Zwitserland
Ook te beluisteren via internet (www.radiostadmontfoort.nl). Elke week is er een artiest van de week, met informatie over de artiest en drie singles.
Zuid Tirol
Zuid Tirol
Verder ook nog een agenda met tips van bijv. concerten, busreizen etz. Voor de rest, tussen alle muziek door, nieuws over de artiesten. Dus elke zondag van 14.00 - 16.00 : "IMMER WIEDER VOLKSMUSIK"

Immer Wieder Sonntags

 

Elke zondag van mei t/m augustus drie
artiesten van de uitzending van Immer Wieder Sonntags
met de nummers die ze tijdens de uitzending gezongen hebben

 

immer wieder sonntags

 

CD van de maand (Juni)

CD Cover So jung sind wir nur heute

Allgau Power

Stemming van de afdeling party, fun en actie. De bühne beeft bij ieder optreden bij de uit het Bayerische Allgau komende muzikanten.

Allgau Power is in tussen over de landsgrenzen bekend als klasse party stemming, mooie muziek en sensationele shows en zijn met hun Alpenlandische “Men-Power” op de beste weg, nieuwe muzikalische accenten aan het stemmings gehalte toe te voegen.

Het plezier dat Reiner, Dani, Manfred, Max, Moritz en Jakob op het podium hebben, blijft bij het publiek nit lang verborgen blijft bij het publiek niet lang verborgen en dat bekend onwaarschijnlijk meedoen.

Het muzikale repertoire bestaat uit volksmuziek en de Duitse schlager, evergreens , feest hits en de actuele hits van de Duitse en internationale muziek. Ook de eigen party hits ontbreken natuurlijk ook niet bij het live programma.

Het met originele show onderdelen volgestopte programma en de perfecte bühne presentatie, ondersteund door een gigantische lichtshow maken het publiek enthousiast en een concert blijft in het geheugen staan van het publiek. En daar kont het allemaal op aan.

Alina maakt pop met zeldzaamheid. Ze zingt songs, die met een genadeloze openheid en het binnen naar buiten brengt. Daarbij valt ten eerst haar stem op : een genuanceerde, warme adem. Een stem die men al snel weer herkent.

Ze werd in de jaren negentig met de muziek bekend. Snel werd het duidelijk dat ze er meer in zat voor haar. Ze ontdekte de vinyl verzameling van haar ouders, wat een gedenkwaardige ontmoeting werd. Hoewel ze toen geen liedjes maakte, maar door de schat aan de platen van haar ouders, verscherpte haar blik naar voren. Hierbij kwamen klassiekers van Michael Jackson, Mariah Carey, Chris Isaak. Het is deze speciale mix die haar latere werk vorm ging geven.

Dat Alina op een dag de liefde voor de muziek vond, was al in de vroegere kinderjaren begonnen. Haar ouders, die net zoals de grootouders instrumenten bespeelde, leefde hun passie uit in een band. Gedurende de regelmatige optredens werd de kleine Alina in de opname ruimte achtergelaten en zo werd ze bekend met de live muziek. Haar eerste optreden had ze als zevenjarige, niet groot, alleen maar een familiefeest. Voor Alina was dat een cruciale ervaring. Dat applaus hoor ze vandaag nog.

De weg naar het eerste album is een hobbelige weg geworden, Er ontstonden veel twijfels.. Een afgebroken studie, talloze deeltijdbanen en een stembandoperatie laten de grote droom steeds verder weg komen. Maar de muziek laat haar niet gaan, ze vecht voor wat haar waard is, haar liedjes, haar passie, haar visie. Daarom heeft Alina heel duidelijke ideeën, het zijn tenslotte haar liedjes - ze schrijft teksten, verzamelt ideeën en ontmoet steeds meer mensen die haar helpen haar visies te realiseren. Dus een hele reeks stukken, die ze schrijft met sympathieke partners.

Haar debuut album “Die Einzige” is onlangs uitgekomen.

Alex Rosenrot was al erg vroeg op de bühne. Al vanaf haar 6e was ze bij de familie bekend dat ze stond te zingen op tafels en stoelen. Meestal ondersteund door haar opa met de accordeon. Twee jaar later zong ze in een restaurant begeleid door de band die speelde het lied   „Ich wünsch mir einen kleinen nTeddybär“. Toen ze 10 jaar was begon haar neef, die muzikant en componist was, zich om haar te bekommeren en schreef voor Alex een paar nummers die ze ook voor het publiek presenteerde. Haar mentor, die haar talent al vroeg ontdekte, haalde haar later bij een band, die Duitse pop en rock speelde. Door alle kennis die ze had opgedaan in bv koren, leerde Alex veel in deze tijd.  In 1991 haalde de formatie de eerste plaats bij de talenten show “Hut ab“  van de ZDF . Enige tijd later wisslede Alex als zangeres en ging naar een part cover band. De muziek was nu haar hobby, naast haar werk.

In  de    jaren 2009/2010 was Alex een bandlid van de ZDF  Fernsehgarten live Band,   waar  ze ook vele bekende artiesten als achtergrondzangeres begeleidde.   In 2009 kwam haar debuutsingle, als Duo, uit : „In   einer   einzigen   Nacht“.   De   titel kwam in de Duitse charts in de top 20 terecht.   Daarna volgde titels zoals   „Voll erwischt“, „Nur diese  Nacht mit dir“ en „Ja ja du kannst uns mal“, die weer voor volle dansvloeren en stemming zorgde. 

In 2012 stopte ze als duo en ging als solo artieste verder. Haar eerste solo single kwam uit in November 2012: „1000 und   einmal“. In 2013 volgde, „Dass du nicht bei mir bist“.  Deze beide singles werden nog uitgebracht onder de naam Rosenrot. Haar titel „Schönes   bleibt“  was de eerste titel onder de naam Alex Rosenrot.. Met dit nummer bereikte ze ook Italië. De titel was in de hitparades van Zuid Tirol bij de bovenste plaatsen te vinden. In mei 2016 kwam haar titel „Federleicht“ uit. 1000 Liebeslieder  de nieuwe titel van Alex is ook al uitgebracht en ze is druk bezig met haar eerste album welke zal verschijnen begin 2017.

Alexander Ferro –zijn hart slaat voor de muziek!

Alexander werd op 04.06.1981 in Rotenburg an der Fulda geboren. Al zeer vroeg, op zijn 6e, was zijn liefde voor de muziek herkenbaar. Piano’s en keyboards, dat trok Alexender magisch aan en dat is tot vandaag de dag zo gebleven. Vanaf de accordeon bereikte hij uiteindelijk de piano en het orgel.. Na een afgesloten beroepsopleiding voor technische tekenaar maakte hij de vakstudie af. Dan begon hij in 2005 een studie voor het diploma Informatie- en communicatie technologie, welke hij in 2008 met een diploma afsloot. Zijn muzikalische carrière wordt er nog bijgevoegd : naast talrijke schoolprojecten, zoals musicals, schoolbands, begon Alexander zijn muziek loopbaan met de commerciële muziek.

Naast zelfstandige optredens en duo’s speelde hij in een Top 40 coverband en ook in talrijke andere dans- en show bands, soms met een artiest als belgeleiding. Vandaag de dag schrijft en componeert hij muziek voor zichzelf en andere muzikanten.

Angela Novotny werd geboren in geboren. Haar ouders waren niet muzikaal, maar ze herkende al snel het talent van hun dochter. Vanaf 6 jar leerde Angela de accordeon Al snel kwam het eerste optreden in het dorp.

Al snel werd Angela bij de muziekschool voor zang en piano. Op haar 11e kreeg ze haar eerste versterker en een elektronisch orgel. Ze werd Duitslands jongste entetainer, zong liedjes van Paola, Nicole, Nana Mouskouri.

Na de school begon Angela een studie aan de muziek hoge school in Leipzig en sloot deze af met een staatsexamen en zangdiploma af in 1987. Haar carriere gaat snel vooruit, eerrste optredens, concerten. Tv optrerden en optredens in het buitenland o.a.Polen, Tsjechie, Joegoslavie en ze zingt nu ook eigen liedjes.

Angela leerde tijdeens een gastoptreden haar man kennen en ze kegen in 1989 meen zoon Florian. Door de stem van Angela en de kookkunsten van haar man ontstond het eerste duitse muziekhotel.

Angela werkt steeds aan haar carriere en schrijft steeds haar eigen liedjes. Met  de titel „Du bist alles, was ich habe“ wint ze een TV show, ontving een uitnodiging voor „Achims Hitparade“ en is een vaak geziene gast in verschillende TV programma’s. Meerdere CD’s en muziekprodukties volgen en Angela bereikt al snel met haar diepe warme stem de harten van de luisteraars.

De titel “Jede Nacht hat einen Stern“ stond hoog in de hitparades en wint ze meerdere male3n de “ Fernsehhitparade des Deutschen Schlagerverbandes” en ontving in 2009 de mediaprijs als beste zangeres.

Er volgde meerdere titels zoals wie „In Piräus blühn wieder die Rosen“, „Wenn nachts die Seele weint“, „Sing der Welt ein Lied“, „Licht in dieser Nacht“, „Sommerregen“. In maart 2011 kwam de titel „Fremde Augen„ meteen op de eerste plaats binnen in de hitparades en 7 weken lang wist ze steeds bij de eerste vier van de grote namen van de schlager wereld te staan. In Juli 2011 kwam de uitnodiging voor de zomerhitparade van de NDR en hier bereikte ze een 2e plaats. De volgende swucces singles lieten niet lang op zich wachten. De single “Nie mehr“ stond meer de 14 weken in de hitparades. 

Angela Novotny, een zangers met macht, passie en een bijzondere stem, heeft steeds een lach en bereikt de harten van de fans.

Andreas werd in Zwiesel in het Bayerischen Wald geboren. Al vroeg werd zijn grote muzikale talent ontdekt. Door zijn opa, die zelf ook harmonika speelt, leerde hij spelen op de steirische harmonika. Door een muzikale opleiding kon hij zijn vakbekwaamheid tot een hoog niveau brengen.

Optredens, zoals bij Gerhardt van de Zellberg Buam in Zellberg Stüberl, bij “Geigenfest” van “Da Zillertaler und die Geigerin”, het Kinderfestival bij Eberhardt Hertel, en veel meer. Verder speelt hij ook gitaar en keyboard.

De jonge muzikant heeft al veel bereikt. Hij is niet alleen bij de “Teufelts Buam” , de kopman, maar neemt ook het gehele management van de groep op zich en is daarnaast ook nog als componist en liedjesschrijver werkzaam

De groep “Teufelts Buam” heeft zich al bewezen in de ARD uitzending ,,Immer wieder sonntags,, van Stefan Mross.

Andreas Martin rondde een muziekstudie af. Als zanger scoorde hij zijn eerste hit in 1982 met Amore Mio, waarmee hij de 25e plaats bereikte in de Duitse hitparade. Een nog groter succes was de door Drafi Deutscher gecomponeerde single Du bist alles (Maria, Maria) uit 1987.

In 1989 nam hij deel aan het Eurovisiesongfestival met het lied Herz an Herz. Hij werd de vierde van tien deelnemers.

Andreas Martin schreef ook liedjes voor andere schlagerzangers zoals Juliane Werding, Wolfgang Petry, Nino de Angelo en Roger Whittaker.

In 1991 en 1992 vormde hij samen met Drafi Deutscher het Pop-Duo "New Mixed Emotions", en samen produceerden ze het album Side By Side. Met de hiervan afkomstige singles Sensuality (When I Touch You) en Lonely Lover scoorden ze in 1991 zeer hoog in de Hitparade van de ZDF.

In 1994 haalde Andreas Martin bij het jaarlijkse Schlagerfestival met de titel So lieb ich dich de 3e plaats, en kreeg van Dieter Thomas Heck de Bronzene Muse overhandigd.

Vanaf 1993 schreef hij liedjes voor het Oostenrijkse duo Brunner & Brunner, die zeer succesvol waren. De eerste single die hij voor Brunner & Brunner schref was "Schenk mir diese eine Nacht".

Tegenwoordig woont Andreas Martin in Neunkirchen-Seelscheid. In 2006 had hij voor het eerst sinds 1995 weer succes met de single "Einmal zu oft", die 4 weken in de hitparade bleef staan. De single "Ich fang Dir den Mond" uit 2008 was een nog groter succes.

Albums :

 • 1982 Andreas Martin
 • 1984 Was man Liebe nennt
 • 1987 Du bist alles
 • 1988 Nur bei Dir
 • 1990 Ein Teil von mir
 • 1991 Side By Side)
 • 1992 Verbotene Träume
 • 1994 Herz oder gar nichts
 • 1995 Alles Gute, in Liebe
 • 1997 Mit Dir und für immer
 • 1998 Allein wegen dir
 • 2001 C'est la vie
 • 2002 Das Beste
 • 2003 Niemals zu alt
 • 2005 Wir leben nur einmal
 • 2006 Gib niemals deine Träume auf
 • 2007 100 Prozent Sehnsucht
 • 2008 Mondsüchtig
 • 2009 Aufgemischt
 • 2010 Lichtstrahl
 • 2012 Kein Problem

Andreas Hastreiter

Als opkomend talent on de volkstumliche wereld enthousiasmeert Andreas Hastreiter met zijn natuurlijke charme als zanger en muzikant met de steirische harmonica en de klarinet zijn toeschouwers. Andreas werd geboren op 10 september 1994 in de Gemeente Kollnburg in het Bayerische Wald.

Carrière

Al met negen jaar begon Andre4as, geïnspireerd door zijn neef, met het bespelen van de Steirische Harmonika. Als snel beheerste hij de tonen, openende hij steeds bij het oefenen de ramen van de boerderij van zijn ouders, zodat alle bezoekers en buren hem konden horen. Onvermijdelijk volgde, uit zijn eigen aansturing, zeer vroeg enige optredens tijdens verjaardagen en feestavonden. Al na een korte tijd zorgde hij voor geode stemming bij elk feest, waarbij hij ook naast de muziek moppen, show stukken en drinkspreuken als beste kon geven.

Zijn vreugde om muziek te maken voegt daarbij toe, dat hij inmiddels in geheel Duitsland en ook in Oostenrijk met zijn Steirische harmonica onderweg is. Gelijktijdig leer hij de Bohmische klarinet en nam zangles. Naast zijn solo optredens werkte hij ook bij een Oberkrainer groep als klarinettist mee en trad ook diverse malen als duo op o.a. met zijn zuster Christine.

In 2009 nam Andreas Hastreiter, na diverse kwalificaties in Vilshofen, deel aan de Alpengrandprix Finale in Meran met zijn lied “Sommerparty”. Kort daarna volgde zijn eerste tv optreden.

Een groot succes was zijn optreden in de bekende ARD show “Immer Wieder Sonntags”met presentator Stefan Mross. In de zomer van 2012 mocht hij zich negenmaal met zijn titel “Sommer in meinem Herzen“ presenteren. Nadat hij halverwege het seizoen winnaar werd, kozen de toeschouwers in de finale hem als “Sommerhitkönig 2012”. In deze tijd werd zijn fan groep steeds groter. Zijn zomertitel verscheen ook op een single CD.

Met de titel van zijn nieuwste CD „I komm heute Nacht auf a Busserl zu Dir“ werd hij als jong talent voor Duitsland uitgekozen en in de Musikantenstadl (Ingolstadt) met Andy Borg uitgenodigd om op te treden. Bij deze verkiezing van jong talent trad hij tijdens de Silversterstadl in Klagenfurt. op tegen de deelnemers uit Oostenrijk en Zwitserland op om te strijden voor de “Stadlstern”. De toeschouwers maakte de keuze wie van de drie talent met de prijs naar huis ging. Andreas Hastreiter werd tweede. Eerste werden de Geschwister Weber (Zwitserland) en derde Laura Kamhuber (Oostenrijk

Midden jaren 90 werd de band door de succesvolle schlagercomponist en –producent opgericht. De band zou in de stijl van Billy Vaughn instrumentale nieuwe opnames van schlager en evergreens in saxofoon klanken spelen. Ze worden beschouw als het perfecte voorbeeld van de lichte muziek. De zevenkoppige groep met drie saxofonisten wisselt in de jaren regelmatig van bezetting. Halverwege de jaren 2000 hebben de "Singenden Saxophone" hun doorbraak. In 2003 namen ze deel aan de Grand Prix der Volksmusik, met de instrumentale titel “Ich denk so gern an Billy Vaughn”. Ze kwamen hiermee in de finale en bereikte de 10e plaats. Twee jaar later konden ze na hun tweede Grand-Prix deelname met Du bist mein erster Gedanke  voor het eerst een album noteren ein de officiele duitse charts. Het volgende jaar wonnen ze de duitse voorverkiezing voor de Grand Prix en in de finale haalde ze de zesde plaats. In de volgende jaren stond de band met diverse albums in de charts met een plaats in de top 30. Mandolinen und Mondschein en Du bist nicht allein haalde Goud voor 100.000 verkochte exemplaren In 2008 wonnen ze weer de Grand-Prix-voorverkiezingen. Het grootste deel van het repertoire van de band zijn  de saxaphone versies van bekende schalgers, oldies eb instrumentale nummers uit de jaren 50 tot heden. Daarnaast spelen ze ook enige eigen gecomponeerde stukken. Sommige waren ook met zang o.a. de Grand Prix bijdrage Ich denk so gern an meine Mutter (2008).

Op dit moment bestaat de band uit :  
Marcus Rüdel, Saxophon, Gesang 
Alexander Mildenberger, Saxophon
Darius Hummel, Saxophon
Helmut Rückert, Gitarre, Gesang
Gerhard Kölbl, Keyboard
Rainer Weck, Bass
Tom Peroutka, Schlagzeug

Simone
Simone is een van de succesvolste Oostenrijkse schlager-zangeressen. Als met haar 15e zong ze in een tiener bandje en later zong ze voor Oostenrijk tijdens het Eurovisie Songfestival 1990 in Zagreb de titel „Keine Mauern mehr“ en eindige op een 10e plaats. Vele projecten volgden daarna o.a. als toneelspeelster en danseres bij de show “Dancing Stars”. Simone is nu sinds haar hit “Wahre liebe”uit 1994 niet meer weg te denken bij de Duitse schlager. Ze werd in de loop van haar carrière met diverse Gold-Awards onderscheiden.

Charly Brunner
De carrierre van Charly Brunner is nui begonnen aan zijn 4e decennia.
Samen met zijn broer Jogl was hij natuurlijk deel van het bekende duo Brunner & Brunner. Sinds het uit een gaan van het duo gaat Charly nu al in zijn derde solo jaar beginnen. Het solo debuut album “Ich glaub an die Liebe” kwam in de Duitse hitparades binnen op de 22e plaats en bereikte in Oostenrijk de 7e plaats.

De zanger met de markante diepe stem is verantwoordelijk voor diverse hits zoals „Wir sind alle über 40“, „Schenk mir diese eine Nacht“ „Bis in alle Ewigkeit“ Zijn discografie telt naast tientallen albums ook diverse DVDs,  Over zijn vele verkochte albums (verzamelalbums niet meegerekend) ontvingen Brunner & Brunner den Echo, den Amadeus Austrian Music Award en ontvingen 10 Mal de Goldenen Stimmgabel. Ook wonnen ze diverse maal de legendarische ZDF-Hitparade.

Norbert Berger zong in een band die een zangeres zocht. Ze vonden Jutta Gusenburger, traden eerst op als Jutta und das Quintett Royal maar vanaf 1965 gingen ze als Cindy & Bert door het leven.

Op 20 mei 1967 trouwde het paar, ze kregen één zoon: Sascha.

Hun eerste hit Saturday Morning was een bescheiden succes, naarmate er meer opgetreden werd gaf Bert zijn werk op om zich volledig op de showbizz te storten. In 1972 namen ze aan de Duitse preselectie voor het Eurovisiesongfestival deel met het nummer Geh die Straße, maar ze konden niet winnen. Een jaar later deden ze opnieuw mee met Wohin soll ich gehen?, weer wonnen ze niet maar datzelfde jaar hadden ze wel hun grootste hit Immer wieder Sonntags. De songtekst van dit liedje werd geschreven door Dries Holten, ook bekend van het duo Sandra en Andres. Die hit moet de mensen vertrouwen gegeven hebben want een jaar later stonden ze wel op het songfestivalpodium met Die Sommermelodie, helaas werden ze laatste. In 1978 wilden ze herkansen met Chanson d'été maar ze konden niet winnen. Ze hadden intussen nog wel hits gehad als Spaniens Gitarren en Wenn die Rosen erblühen in Malaga. Ze waren het succesrijkste schlagerduo uit de jaren '70.

In 1984 leenden ze hun stemmen voor de televisietekenfilm Saarlodris. In 1988 ging het koppel uit elkaar en gingen ze, ook muzikaal, elk hun eigen weg.

Cindy ging als Cindy Berger solo en had successen met Und leben will ich auch en Bleib' heut' bei mir. Ze zong ook samen met Roger Whittaker.

Bert Berger schreef liedjes en produceerde ze verder.

Midden jaren 90 traden ze nog eens samen op, twee jaar later namen ze zelfs een nieuw lied op Ich habe die Rose geseh'n waarmee ze als 7de eindigden bij het Schlagerfestival. Het duo trad daarna nog jarenlang samen op, totdat Bert in 2012 op 66-jarige leeftijd aan een longontsteking overleed.

Cindy & Bert werden gezien als het droompaar van de Duitse schlager.

 

Bata Illic werd op 30 september 1939 geboren in Belgrado. Al in zijn kinderjaren hield hij van de muziek. Als zoon van een ambtenaar deed hij eerst een normale opleiding. Na zijn examen studeerde hij voor Engels, Italiaans, Literatuurgeschiedenis en is hij gediplomeerd filoloog, met een leraren examen voor talen. Naast de studie ging bata in 1959 naar zangonderwijs en verzamelde eerste podium ervaring met zijn kleine band. Dan kreeg hij een uitnodiging om naar Duitsland te komen om daar in diverse Amerikaanse Clubs te komen zingen. Bata beslist om met zijn Joegaslavische vriendin (nu vrouw) in Duitsland te blijven en duits te gaan leren.

 In 1966 treft hij producent Cnnu Scheffel. In  1967 verschijnt zijn eerste single "Die Welt Ist Voller Liebe".  In 1968 neemt Bata de titel "Mit Verbundenen Augen" auf , die hij in 1969 in de eerste ZDF-Hitparade voorstelt. Ruim 62x is Bata gast in de uitzending. In de jaren 70 volgde er vele hits. In de tachtige jaren is de schlagerzanger plotseling niet meer zo geliefd. Maar Bata treedt in deze jaren nog steeds op bij gala’s, stadsfeesten, tentfeestenen nog veel meer.  Ook neemt hij meer platen en CD’s op.

Nu met de schlager-revival en de laatst geproduceerde CD “Wie ein liebelslied” heeft Bata weer een echte hit geproduceerd, die bij de radiozenders weer regelmatig gedraaid wordt. Hiernaast heeft hij ook nog vele optredens gehad bij TV uitzendingen. Waar Bata live optreedt, wordt het publiek enthousiast.

Wie kent ze niet, de hits zoals :

"Mit verbundenenAugen"

"Schwarze Madonna"

"Ich möcht der Knopf an deiner Bluse sein"

"Mädchen mit den traurigen Augen”

“Mit meiner Balaleika war ich der König auf Jameika"

"Michaela"

"Wie ein Liebeslied"

Alexandra Lexer komt uit het Lesachtal. De familie is al vele jaren bekend in de muziek : Lesachtaler sextet, Blaaskapel, Famile muziek.Marching Band, familie muziek. De vader was volbloed muzikant en wilde dit doorgeven aan zijn drie kinderen. Muziek is voor haar iets persoonlijks. In 1994, tijdens een live optreden met de  hele familie stierf de vader op het podium. Twee jaar lang kon ze geen muziekinstrument meer aanraken. Na twee jaren begon de familie wee rnuziek te maken, Band 3L. Alexandra besloot om haar toekomstige carriere in de muziek door te brengen en volgde een beroepsopleiding in Klagenfurt. Het hield hier niet op en Alexandra begon op haar 15e een studie professionele studie zanglessen aan het conservatorium Lexer Alexandra. Haar pad die ze gevolgd had maakte een wending, ze ging studeren als verpleegkundige.

Haar muzikantenleven kwam weer bij toeval om de hoek kijken. Iemand hoorde haar stem en maakte haar bij een producent  bekend. Er werd door Alexandra een demo minidisk gemaakt. Deze kwam bij Koch Universal terecht. Daar vonden ze het de slechtse demo, maar de stem was indruwekkend. Er werd gezocht naar nummers en zo kwam de eerste CD “Und ich dachte, es ist liebe”uit.
Het eerste grote tv optreden van Alexandra was tijdens een van de uitzendingen van Florian Silbereisen. Florian en Alexandra zongen toen een duet.
Naar haar debuutalbum uit 2008, grote tv optreden bij Weihnachtsfest der volksmusik, Sommerfest der Volksmusik en optredens samen met oa Kastelruther Spatzen, Nockalm Quintett, Claudia Jung en een tournee met die Jungen Tenoren en Patrick  Lindner verscheen in 2010 haar tweede album.

<

Astrid Harzbecker is een Duitse componiste, tekstschrijfster en zangeres van de schlager. Ze is sinds 1989 getrouwd met de kerkmusikant, componist en arrangeur Hans Jurgen Schnidt.

Astrid begon al vroeg met zang, gitaar en piano spelen, maar werkte na de school als eerst in de staalproduktie. Vanaf 19985 studeerde ze moderne dans- en lichte muziek aan Hoge School voor Muziek en Theater “Felix Mendelsshohn Bartholdy in Leipzig, waar ze afsloot met het diploma Muziekpedagoog.

In 1991 nam ze deel aan het Herbert Roth Festival met  haar zelf geschreven nummer Oh Maria schutz die berge. Het lied werd haar eerste grote succes en werd platina.

In 1992  ontving ze de Krone der Volksmusik als beste nieuwkomeling. Wegens haar karaktervolle stem werd ze ook vergeleken met de zangeres Alexandra. Ze had al succesvolle titels van Alexandra (Zigeunerjunge) in haar repertoire opgenomen.

In 1996 nam ze deel aan de voorverkiezingen van de Grand Prix der Volksmusik met haar eigen geschreven nummer Gondoliere, daarentegen won ze in 2000 met haar titel Wie eine schone symfonie de duitse Grand Prix.

Vandaag hoort de zangeres tot de succesvolste zangeressen van de volkstumliche schlager en ze is regelmatig te gast bij diverse tv en radio uitzendingen

Anna-Maria Zimmermann (* 14 december 1988 in Gütersloh ) is een Duitse zanger. Ze werd bekend bij een breder publiek in het voorjaar van 2006 als kandidaat van het derde seizoen van Duitsland sucht den Superstar (DSDS) is bekend. In het najaar van 2007 lanceerde ze haar solo carrière.

Anna-Maria Zimmermann was door haar moeder op de leeftijd van vijf met een video voor de Mini Playback Show aangemeld en deed mee met het nummer van Stefanie Hertel : Oma, du verstehst mich nicht”. Later nam ze zanglessen. Ze speelt ook keyboard , piano en dwarsfluit . Anna-Maria Zimmermann is de jongste van drie kinderen.

In het najaar van 2005, nam Anna-Maria deel aan de audities voor de talentenjacht Pop Idol Duitsland van de Duitse tv-zender RTL deel. Tijdens de show kwamen ze tot de laatste zes kandidaten.

In oktober 2007, had Zimmermann haar debuut single, Der erste kuss,  met de band Jojo . In 2008 tekende ze haar eerste platencontract met Universal Music, waarna een tweede single genaamd Wer ist der DJ?, die op de markt kwam in september 2008 en de 66e plaats van de Duitse hitlijsten bereikt.

In 2009 tekende ze haar tweede platencontract bij EMI. Op 17 Juli 2009 verscheen de derde single 1000 Träume weit (Tornerò).. Op 8 Januari 2010, kwam zij ook met de single Hurra wir leben noch, , een cover van dezelfde titel door Milva uit het jaar 1983.

Sinds begin 2010, werkt ze aan haar eerste studioalbum, "Einfach Anna" is de naam van dit album  en zal op 10-12-2010 uitkomen.  Op 23 Juli 2010, kwam de single Frei Sein op de markt.

Sinds 2008, verschijnt ze regelmatig op Mallorca in de discotheek "Bierkonig" en wordt ook regelmatig gezien als schlagerzangeres op de duitese tv.

Op 24 Oktober 2010 was Anna, haar manager en een assistent betrokken bij een helikopter ongeluk. Ze was naar een optreden onderweg toen de helikopter neer stortte. Anna was levensbedreigende gewond met meerdere inwendige verwondingen en tal van gebroken botten. Ze moest meerdere malen geopereerd worden In November was er een persconferentie gegeven over dat ze begin november uit de kunstmatige coma ontwaakte.

-Maria Zimmermann was door haar moeder op de leeftijd van vijf met een video voor de Mini Playback Show aangemeld en deed een optreden als Stefanie Hertel met het nummer “Oma, du verstehst mich nicht”. Later nam ze zanglessen. Ze speelt ook keyboard , piano en dwarsfluit . Anna-Maria Zimmermann is de jongste van drie kinderen.

In het najaar van 2005, nam Anna-Maria deel aan de audities voor de talentenjacht Pop Idol Duitsland van de Duitse tv-zender RTL deel. Tijdens de show kwamen ze tot de laatste zes kandidaten.

In oktober 2007, had Zimmermann haar debuut single, Der erste kuss,  met de band Jojo . In 2008 tekende ze haar eerste platencontract met Universal Music, waarna een tweede single genaamd Wer ist der DJ?, die op de markt kwam in september 2008 en de 66e plaats van de Duitse hitlijsten bereikt.

In 2009 tekende ze haar tweede platencontract bij EMI. Op 17 Juli 2009 verscheen de derde single 1000 Träume weit (Tornerò).. Op 8 Januari 2010, kwam zij ook met de single Hurra wir leben noch, , een cover van dezelfde titel door Milva uit het jaar 1983.

Sinds begin 2010, werkt ze aan haar eerste studioalbum, "Einfach Anna" is de naam van dit album  en zal op 10-12-2010 uitkomen.  Op 23 Juli 2010, kwam de single Frei Sein op de markt.

Sinds 2008, verschijnt ze regelmatig op Mallorca in de discotheek "Bierkonig" en wordt ook regelmatig gezien als schlagerzangeres op de duitese tv.

Op 24 Oktober 2010 was Anna, haar manager en een assistent betrokken bij een helikopter ongeluk. Ze was naar een optreden onderweg toen de helikopter neer stortte. Anna was levensbedreigende gewond met meerdere inwendige verwondingen en tal van gebroken botten. Ze moest meerdere malen geopereerd worden  In November was er een persconferentie gegeven over dat ze begin november uit de kunstmatige coma ontwaakte.

Schlager nieuws

07 augustus 2020

 • MusikApostel - Das Beste
  Ze zijn de discipelen van de Schlager en hun muziek is steeds actueel: De MusikApostel vieren een jubileum!Ter gelegenheid van hun jarenlange bestaan komen de MusikApostel met het album "Das Beste" met het beste van het beste uit hun carrière.Daarbij zijn op de dubbel cd "Das Beste", wat vandaag 7 augustus verscheen, 15 nieuwe titels, hun grootste hits en geliefde titels te horen. In totaal 40 titels met "Ich bin wer ich sein will", "Ewig", "Liebe in 4-D", "Mona Lisa", "Der Einzige" e.v.a.In onderstaande video het lied "Ich bin wer ich sein will" van de MusikApostel feat. Alessa.
 • Anna-Carina Woitschack & Stefan Mross presenteren de single "Blaue Lagune"
  Anna-Carina Woitschack & Stefan Mross presenteren hun nieuwe single en videoclip "Blaue Lagune" van hun album "Stark wie zwei".
 • Beatrice Egli - Bunt - Best of Beatrice Egli
  Beatrice Egli haar nieuwe titel "Bunt" kondigt haar "Best of" album "Bunt" aan.In de afgelopen zeven jaren heeft Beatrice Egli zich tot één van de meest geliefde en succesvolste zangeressen in de Duitstalige Schlagerwereld ontwikkeld. In 2020 neemt de sympathieke Zwitserse voor het eerst de tijd om op alles wat ze bereikt heeft terug te blikken. Met de midden augustus verschijnende "Best of" verzameling "Bunt" nodigt Beatrice Egli haar fans uit op een kleurrijke reis in het muzikale verleden. Als bijzondere verrassing bevat de samenstelling zes nieuwe bonus songs in een mooie 80-er jaren sound en met de titel "Bunt" stelt Beatrice Egli deze single voor.Met meer dan 1.5 miljoen verkochte geluidsdragers van haar tot nu toe zes verschenen studio albums, meer dan 380 miljoen streams van haar songs en video's, uitverkochte arena tournees door Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, evenals ontelbare awards en edelmetaal bekroningen is Beatrice Egli niet meer uit de Schlagerwereld weg te denken. Op het 23 tellende songs omvattende "Best of" album "Bunt" laat de 32-jarige Zwitserse de belangrijkste songs uit haar ongelofelijke carrière nog eenmaal de revue passeren. Te beginnen bij haar top 1 doorbraak single "Mein Herz", via de aanstekelijke motivatie hymne "Kick im Augenblick", tot aan de levenslustige song "Le Li La" van haar actuele album, werpt Beatrice Egli een blik terug op haar facettenrijke werk, terwijl ze gelijktijdig in de vorm van zes tot nu toe niet uitgebrachte songs naar voren kijkt.Naast het "Best of" album "Bunt" verschijnt er gelijktijdig op 14 augustus 2020 een "DeLuxe Version" van het album. Deze "DeLuxe Version" bevat naast de zes nieuwe titels Beatrice haar meest geliefde songs, maar ze zingt ook nieuwe songs in haar moedertaal het Zwitserduits, Frans en Italiaans.
 • ZDF Fernsehgarten
  Zondag 9 augustus van 11.50-14.10u. bij de ZDF "ZDF Fernsehgarten".Andrea Kiewel presenteert live vanuit Mainz o.a. de volgende artiesten:Dante ThomasLas KetchupHet motto in deze uitzending is zomer- & vakantiehits. Er is in deze uitzending en de daarop volgende uitzendingen eindelijk weer publiek aanwezig.
 • Immer wieder Sonntags
  Zondag 9 augustus van 10.03-12.00u. bij"de ARD "Ïmmer wieder Sonntags".Stefan Mross presenteert live vanuit het Europapark in Rust o.a. de volgende artiesten:Jürgen DrewsAntonia aus TirolAnita & Alexandra HofmannMelissa NaschenwengMarc PircherAngela WiedlRobin Leon
 • Uitzending gemist: Immer wieder Sonntags
  De ARD zond gisteren 2 augustus de 12e uitzending uit van "Immer wieder Sonntags" in 2020.Wie het heeft gemist kan het hier nog t/m zondag 9 augustus zien.Stefan Mross presenteert o.a. de volgende artiesten:Olaf Berger Die Grubentaler Nockis Olaf der Flipper Florian Fesl Oesch's die Dritten Bernd Stelter G.G. Anderson Rosanna RocciFlorian FeslJulian Reim
 • Uitzending gemist: Schlager-Spaß mit Andy Borg
  De SWR zond vanavond, 1 augustus" een nieuwe aflevering uit van "Schlager-Spaß mit Andy Borg".Wie het heeft gemist kan het hier nog tot 31 augustus (16.00.u.) zien.Andy Borg presenteert in deze uitzending o.a. de volgende artiesten:Heino en violist Yury Revichdie AmigosSigrid & MarinaJürgen Renfordtdie jungen ZillertalerGaby AlbrechtDaniela Alfinito
 • Fantasy viert met "10.000 bunte Luftballons" hun vijfde nummer 1 album
  "10.000 bunte Luftballons" is het vijfde Fantasy album wat de top van de officiële Duitse album charts behaalde en het derde album op rij waarmee ze de nummer 1 positie konden innemen. Het is het elfde studio album waarmee Fantasy hun schitterende succesgeschiedenis een volgend hoofdstuk toevoegt.Fantasy: "We zijn ongelofelijk trots en verheugen ons zeer dat we met ons nieuwe album "10.000 bunte Luftballons" opnieuw de top van de charts konden bereiken. Het is alles anders dan vanzelfsprekend en maakt ons zeer gelukkig. Wij bedanken op de eerste plaats onze fans, die ons ook in deze merkwaardige tijden trouw zijn gebleven en de triple überhaupt mogelijk hebben gemaakt".© Markus Hartmann (VP RCA & Ariola Music Germany): Fantasy is in deze bijzondere tijd een anker in de pop Schlager. Freddy en Martin veroveren weer de nummer 1 met een mooi album, wij zijn zeer gelukkig om hun partner te zijn".In de afgelopen weken en maanden was het vanwege de Corona pandemie alleen met heel veel fantasie mogelijk de eigen vier muren te verlaten en zich in een andere wereld te dromen. Op dit gebied zijn de heren van Fantasy nu al meer dan 20 jaar thuis - ter zake romantiek, vreugde en kippenvel atmosferen hebben ze tot vandaag de dag niks ingeboet. "10.000 bunte Luftballons" staat voor vreugde en plezier en moet de wereld een beetje bonter maken, luid de gedachte achter dit nieuwe, door Felix Gauder geproduceerde album, wat na het album "Casanova" uit 2019 13 Fantasy titels bevat. Ook al zijn Freddy en Martin volgens eigen zeggen qua zang en teksten een beetje terug naar hun roots gegaan, blijven ze hun herkenbare, moderne Fantasy sound trouw.Het Schlager duo heeft in zijn carrière meer dan 2 miljoen geluidsdragers verkocht, ontelbare uitverkochte concerten gespeeld en vijf albums na verschijning gelijk naar de top van de charts gevoerd. Met vijf "Echo" nominaties, drie "Die Eins der Besten" awards, evenals ettelijke gouden- en platina bekroningen behoren ze tot de succesvolste artiesten van Duitsland, die nu "10.000 bunte Luftballons" naar de Schlagerhemel sturen.Verder kunnen alle fans zich op de grote Casanova Arena Tour 2021/2022 verheugen, wat het duo vanaf september 2021 in meer dan 44 steden door Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland voert.
De foto's op deze site zijn alleen ter promotie van de artiesten en zullen niet verder gebruikt worden voor commerciële doeleinden.
X

Helaas / Unfortunately / Leider

U kunt geen gebruik maken van deze functie / You can not use this function / Sie können diese Funktion nicht verwenden