Immer Wieder Volksmusik

Oostenrijk
Oostenrijk
Welkom bij Immer Wieder Volksmusik. Het volksmuziek en schlager programma bij Radio Stad Montfoort, met de beste muziek uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Zuid Tirol.
Duitsland
Duitsland
De uitzending is elke zondag te beluisteren van 14.00 - 16.00. Radio Stad Montfoort is te ontvangen in de omgeving van Montfoort in de ether op 106.8 FM en op de kabel in Montfoort en Linschoten (analoog) op 102.9 FM.
Zwitserland
Zwitserland
Ook te beluisteren via internet (www.radiostadmontfoort.nl). Elke week is er een artiest van de week, met informatie over de artiest en drie singles.
Zuid Tirol
Zuid Tirol
Verder ook nog een agenda met tips van bijv. concerten, busreizen etz. Voor de rest, tussen alle muziek door, nieuws over de artiesten. Dus elke zondag van 14.00 - 16.00 : "IMMER WIEDER VOLKSMUSIK"

Immer Wieder Sonntags

 

Elke zondag van mei t/m augustus drie
artiesten van de uitzending van Immer Wieder Sonntags
met de nummers die ze tijdens de uitzending gezongen hebben

 

immer wieder sonntags

 

CD van de maand (Juni)

CD Cover So jung sind wir nur heute

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Alexandra Lexer komt uit het Lesachtal. De familie is al vele jaren bekend in de muziek : Lesachtaler sextet, Blaaskapel, Famile muziek.Marching Band, familie muziek. De vader was volbloed muzikant en wilde dit doorgeven aan zijn drie kinderen. Muziek is voor haar iets persoonlijks. In 1994, tijdens een live optreden met de  hele familie stierf de vader op het podium. Twee jaar lang kon ze geen muziekinstrument meer aanraken. Na twee jaren begon de familie wee rnuziek te maken, Band 3L. Alexandra besloot om haar toekomstige carriere in de muziek door te brengen en volgde een beroepsopleiding in Klagenfurt. Het hield hier niet op en Alexandra begon op haar 15e een studie professionele studie zanglessen aan het conservatorium Lexer Alexandra. Haar pad die ze gevolgd had maakte een wending, ze ging studeren als verpleegkundige.

Haar muzikantenleven kwam weer bij toeval om de hoek kijken. Iemand hoorde haar stem en maakte haar bij een producent  bekend. Er werd door Alexandra een demo minidisk gemaakt. Deze kwam bij Koch Universal terecht. Daar vonden ze het de slechtse demo, maar de stem was indruwekkend. Er werd gezocht naar nummers en zo kwam de eerste CD “Und ich dachte, es ist liebe”uit.
Het eerste grote tv optreden van Alexandra was tijdens een van de uitzendingen van Florian Silbereisen. Florian en Alexandra zongen toen een duet.
Naar haar debuutalbum uit 2008, grote tv optreden bij Weihnachtsfest der volksmusik, Sommerfest der Volksmusik en optredens samen met oa Kastelruther Spatzen, Nockalm Quintett, Claudia Jung en een tournee met die Jungen Tenoren en Patrick  Lindner verscheen in 2010 haar tweede album.

Schlager nieuws

02 juli 2020

 • Amigos - Tausend träume
  Het is weer zover: De Amigos brengen in 2020 een nieuw album uit (10 juli a.s.) en leveren daarmee de zomer soundtrack voor alle Schlagerfans."Tausend Träume" heet het nieuwe album als opvolger van hun nummer 1 album "Babylon" uit 2019. En de titel verraad al: deze songs nodigen uit om te dromen. Hoe dat klinkt werd al duidelijk toen de broers Bernd en Karl-Heinz Ulrich afgelopen mei de eerste radio single "Geh nicht, Gloria" uitbrachten.In totaal bevat het nieuwe album "Tausend träume" 14 nieuwe songs, daaronder dansbare discofox titels en balladen vol verlangens.Naast het nieuwe album verschijnt gelijkertijd de gelijknamige dvd "Tausend träume". Deze dvd bevat videoclips en een bijzonder interview.
 • ZDF Fernsehgarten
  Zondag 5 juli van 11.50-14.10u. bij de ZDF "ZDF Fernsehgarten".Andrea Kiewel gaat in deze uitzending "back to the nineties" en presenteert o.a. de volgende artiesten: Nog niet bekend.
 • Immer wieder Sonntags
  Zondag 5 juli van 10.03-12.00u. bij de ARD "Immer wieder Sonntags".Stefan Mross presenteert live vanuit Rust o.a. de volgende artiesten: FantasyDie jungen ZillertalerAndy BorgSchürzenjägerGinaEva LugingerDui do on de Sell
 • Uitzending gemist: Immer wieder Sonntags
  De ARD zond gisteren, 28 juni, de zevende uitzending van "Immer wieder Sonntags" in 2020 uit.Wie het heeft gemist kan het hier nog t/m zondag 5 juli 2020 zien.Stefan Mross presenteert (zonder publiek) o.a. de volgende artiesten:Semino RossiMarianne & MichaelVincent & FernandoAlexander MartinDie Fetzig’n aus dem ZillertalFranziskaVoXXclubAnni PerkaFäaschtbänkler
 • Christian Lais verovert de top 10 van de Airplay charts
  Christian Lais zijn mega sterke discofox hit "Ich schwör dir (20 Jahre nach dir - Teil 2)" verovert de top 10 van de Duitse Airplay charts en staat op de 6e plaats.Met de titel "20 Jahre nach dir" verraste Christian Lais ons afgelopen jaar met de 100% discofox van zijn album "Das Leben ist Live". Nu gaat de hit story verder met de voortzetting "Ich schwör dir (20 Jahre nach dir - Teil 2)". De hit tip voor de zomer!Dansscholen, Schlagerclubs, Party evenementen en radio dj's in het Duitstalige binnen- en buitenland vierden "20 Jahre nach dir" als partyhit van het jaar 2019. Dit jaar is er een voortzetting van deze muzikale lovestory en het zit er dik in dat ook deze song een hit word. Uiteindelijk kunnen er nooit genoeg discofox klassiekers zijn, die generaties duren. Dat lukt elk jaar maar een handvol liederen. "Ich schwör dir (20 Jahre nach dir - Teil 2)" is zo'n lied. Na bijna 20 weken in de Duitse Airplay charts met de hit single "Für immer frei" van zijn actuele album "Laut & Lais" gaat het voor Christian Lais succesvol verder.
 • Bääärenstark! Sommer 2020
  Bääärenstark luid de zomer in met de beste Schlagers en de grootste sterren.Natuurlijk brengt de nieuwe "Bääärenstark! Sommer 2020" weer de actuele Schlager hits en hitmixen op 2 cd's. Zo'n verzameling van Schlagers vind men bijna nergens.Twee cd's - dat zijn meer dan 40 Schlager hits en bijna twee en een half uur plezier met muziek, vreugde en dans. Met Sarah Lombardi, Marina Marx, Andrea Berg, Giovanni Zarella, Semino Rossi, Matthias Reim, Vanessa Mai, Fantasy en vele, vele meer!De dubbel cd "Bääärenstark! Sommer 2020" is vandaag 26 juni verschenen en natuurlijk bij het SCHLAGERBURO te bestellen.
 • "Auf dem Tretboot" met Fantasy
  Fantasy presenteert hun nieuwe single en videoclip "Auf dem Tretboot" van hun te verwachten album "10.000 bunte Luftballons" wat op 24 juli verschijnt.
 • Anni Perka stapt in het huwelijksbootje
  Schlagerzangeres Anna Perka (31) stapt komende vrijdag 26 juni in het huwelijksbootje met haar vriend Peter Loder (35).Sinds een jaar zijn de twee verloofd nadat Peter Loder (model en acteur) haar in Rome ten huwelijk vroeg. Ze wilden eigenlijk in Spanje onder palmen trouwen maar de Corona crisis gooide roet in het eten. Nu trouwen ze in Landshut in kasteel Trausnitz. Het word een traditioneel Beiers huwelijk in klederdracht, inclusief een witte huwelijks dirndl. De familie van Anni haar aanstaande schoonfamilie komt uit Landshut en Peter heeft daar ook een huis. Twee dagen na haar huwelijk is Anni Perka te gast bij Stefan Mross in "Immer wieder Sonntags" en zingt daar haar actuele single "Kleines großes Glück". In 2015 startte Anni Perka haar solo carrière als Schlagerzangeres met de single "Tanz auf dem Vulkan" in de TV Show van Florian Silbereisen. Sindsdien bouwt ze haar carrière stap voor stap op en na haar debuut album "Lass uns Träumen" verscheen het actuele album "Dafür lebe ich".Anni Perka op TV:28-06-2020 ARD "Immer wieder Sonntags"
De foto's op deze site zijn alleen ter promotie van de artiesten en zullen niet verder gebruikt worden voor commerciële doeleinden.
X

Helaas / Unfortunately / Leider

U kunt geen gebruik maken van deze functie / You can not use this function / Sie können diese Funktion nicht verwenden