Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Alina maakt pop met zeldzaamheid. Ze zingt songs, die met een genadeloze openheid en het binnen naar buiten brengt. Daarbij valt ten eerst haar stem op : een genuanceerde, warme adem. Een stem die men al snel weer herkent.

Ze werd in de jaren negentig met de muziek bekend. Snel werd het duidelijk dat ze er meer in zat voor haar. Ze ontdekte de vinyl verzameling van haar ouders, wat een gedenkwaardige ontmoeting werd. Hoewel ze toen geen liedjes maakte, maar door de schat aan de platen van haar ouders, verscherpte haar blik naar voren. Hierbij kwamen klassiekers van Michael Jackson, Mariah Carey, Chris Isaak. Het is deze speciale mix die haar latere werk vorm ging geven.

Dat Alina op een dag de liefde voor de muziek vond, was al in de vroegere kinderjaren begonnen. Haar ouders, die net zoals de grootouders instrumenten bespeelde, leefde hun passie uit in een band. Gedurende de regelmatige optredens werd de kleine Alina in de opname ruimte achtergelaten en zo werd ze bekend met de live muziek. Haar eerste optreden had ze als zevenjarige, niet groot, alleen maar een familiefeest. Voor Alina was dat een cruciale ervaring. Dat applaus hoor ze vandaag nog.

De weg naar het eerste album is een hobbelige weg geworden, Er ontstonden veel twijfels.. Een afgebroken studie, talloze deeltijdbanen en een stembandoperatie laten de grote droom steeds verder weg komen. Maar de muziek laat haar niet gaan, ze vecht voor wat haar waard is, haar liedjes, haar passie, haar visie. Daarom heeft Alina heel duidelijke ideeën, het zijn tenslotte haar liedjes - ze schrijft teksten, verzamelt ideeën en ontmoet steeds meer mensen die haar helpen haar visies te realiseren. Dus een hele reeks stukken, die ze schrijft met sympathieke partners.

Haar debuut album “Die Einzige” is onlangs uitgekomen.

X

Helaas / Unfortunately / Leider

U kunt geen gebruik maken van deze functie / You can not use this function / Sie k├Ânnen diese Funktion nicht verwenden