Immer Wieder Volksmusik

Oostenrijk
Oostenrijk
Welkom bij Immer Wieder Volksmusik. Het volksmuziek en schlager programma bij Radio Stad Montfoort, met de beste muziek uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Zuid Tirol.
Duitsland
Duitsland
De uitzending is elke zondag te beluisteren van 14.00 - 16.00. Radio Stad Montfoort is te ontvangen in de omgeving van Montfoort in de ether op 106.8 FM en op de kabel in Montfoort en Linschoten (analoog) op 102.9 FM.
Zwitserland
Zwitserland
Ook te beluisteren via internet (www.radiostadmontfoort.nl). Elke week is er een artiest van de week, met informatie over de artiest en drie singles.
Zuid Tirol
Zuid Tirol
Verder ook nog een agenda met tips van bijv. concerten, busreizen etz. Voor de rest, tussen alle muziek door, nieuws over de artiesten. Dus elke zondag van 14.00 - 16.00 : "IMMER WIEDER VOLKSMUSIK"

Artiest vd week (Duo Barbados)

 

Barbados

CD van de maand (Maart)

julialindholm boom

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In de maand november 2018 is het album van de Geschwister David CD van de maand

Tracks van de CD :

TitelGedraaid op
1Alles was ich liebe04-11-2018
2Es ist schon okay04-11-2018
3Ich fang deine Träume ein04-11-2018
4Vielleicht mal irgendwann04-11-2018
5Weil du so zärtlich bist11-11-2018
6Der Himmel war zu weit11-11-2018
7Du musst ein Engel sein11-11-2018
8So ein Gefühl11-11-2018
9Ich sag einfach Hallo18-11-2018
10Sonne aus dem Radio18-11-2018
11Es ist schon okay (Album Edit)18-11-2018
12Alles was ich liebe (Foxical Remix)18-11-2018
13Vielleicht mal irgendwann (Remix)25-11-2018

 

 

 

Schlager nieuws

05 april 2020

 • SCHLAGERBURO SCHLAGERNIEUWSFLITSEN
  Door het Corona virus zijn er verschillende albums verschoven naar een latere verschijningsdatum. Dat zijn voor zover nu bekend de volgende albums:Jürgen Drews - Das Beste: 75 Jahre Jürgen Drews (verschijnt nu 10-04-2020)Die Schlagerpiloten - Santo Domingo (verschijnt nu 17-4-2020)Anna-Maria Zimmermann - Das Beste von Anna (verschijnt nu op 5-6-2020)Thomas Anders & Florian Silbereisen - Das Album (verschijnt nu op 5-6-2020)Er waren geruchten op internet dat de TV Show "Immer wieder Sonntags 2020" verschoven of zelfs afgezegd was. Stefan Mross maakte op zijn facebook pagina bekend dat de 1e uitzending tot dusverre nog altijd plaats vind op 3-5-2020. Hoe het gepresenteerd word, dat is nog niet bekend. Het kan zijn dat alle uitzendingen met maar twee zondagen als pauze worden uitgezonden omdat het EK en de Olympische Spelen afgezegd zijn en er op die zondagen nu gewoon kan worden uitgezonden. Stefan blikt optimistisch in de TV toekomst van "Immer wieder Sonntags 2020".Hij houd de "Immer wieder Sonntags" fans op de hoogte...Melanie Oesch van de band Oesch's die Dritten maakte afgelopen zondag 29 maart bekend dat ze in de week daarvoor was bevallen van de kleine Robin. "Hij maakt ons tot de gelukkigste mensen op deze planeet. We zijn zwaar verliefd op onze kleine zonneschijn, en zeer dankbaar dat het ons allen goed gaat", schreef Melanie.
 • Chris Cronauer in interview
  Chris Cronauer in een "Herzlich Willkommen" interview.Het Sony Music label Ariola nam de 24-jarige, die zelf zijn muziek als traditionele volkspop ziet, onder contract. Zijn eerste single, de optimistische en verfrissende uptempo song "Mega" werd op 13 maart uitgebracht. Het debuutalbum "Dankbar" volgt in de nazomer van 2020.
 • Chris Laubis van die Feldberger overleden na ongeval
  Die Feldberger treuren om hun collega muzikant Chris Laubis.Na een arbeidsongeval is Chris naar het ziekenhuis in Freiburg gevlogen maar de artsen konden hem niet meer redden. Dat de volksmuzikant is overleden hebben inmiddels ook de leden van de band bevestigd. Tijdens werkzaamheden in het bos heeft de 49-jarige Chris een ongeluk gehad. De politie liet gisteren, 1 april, al weten dat er tijdens het laten omvallen van afgezaagde bomen er één boom terug veerde door oneffenheden op de grond en Chris aan het been raakte. Chris werd met een reddingshelicopter naar de universiteitskliniek in Freiburg gevlogen waar hij aan zijn verwondingen overleed. De overige bandleden van die Feldberger zijn verbijsterd door het overlijden van Chris. Het lukt ze momenteel niet om hun gedachten in woorden te formuleren, is op hun facebook pagina te lezen. In de komende dagen zullen ze zich weer melden nadat ze alles hebben kunnen realiseren, schreef bandcollega Lothar Böhler.Böhler, Laubis en Hansy Vogt (ook bekend als Frau Wäber) hebben in 1987 de band die Feldberger opgericht, oorspronkelijk tot 1996 onder de naam D' Feldberger Spitzbuebe bekend. De naam verwijst naar de herkomst van de bandleden, die alle rondom de Feldberg in het Zwarte woud wonen. Sinds 1997 werd de band met Joe Kuttruff als slagwerker versterkt. Chris Laubis was zanger en speelde Steirische Harmonika.
 • In Hamburg an der Elbe
  Hamburg, dat is het symbool voor schepen, haven en het verlangen naar verre oorden.De bekendste havenstad van Duitsland trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit de gehele wereld aan. De vele pakhuizen, de rivier de Elbe die naar de Noordzee leid, de mondaine Binnenalster en niet op de laatste plaats St. Pauli en de Reeperbahn lokken gasten uit de gehele wereld aan. Onvergetelijk is een bezoek aan de stad Hamburg met een haven rondvaart of het nachtleven in de haven metropole. De haven met zijn zeeman romantiek beïnvloede ook de muziek in de Hansestad. Bij Hamburg denkt men gelijk aan Hans Albers met zijn onvergetelijke "Auf der Reeperbahn nachts um halb eins" of aan Freddy Quinn zijn "Heimweh nach St. Pauli".Naast oude wijsjes uit Hamburg zoals van Richard Germer zijn er ook de Schlagers van o.a. Fred Bertelsmann met zijn succes "In Hamburg sind die Nächte lang" of Lale Anderson met "Blaue Nacht am Hafen".Op deze dubbel cd "In Hamburg an der Elbe" hoort u 50 onvergetelijke Hamburgse liederen die u muzikaal naar de goede oude tijd aan de waterkant voeren. Het album verschijnt vrijdag 3 april.
 • Feuerherz presenteert "1x2x3x"
  Feuerherz presenteert de single en videoclip "1x2x3x" van hun actuele album "Vier".
 • Nieuwe single en video van Melissa Naschenweng
  Melissa Naschenweng laat haar gevoelige en kwetsbare zijde zien in de nieuwe single "Dein Herz verliert".Tot nu toe kent men Melissa meer van haar vrolijke, grappige en krachtige tonen over Bergbauern Buam, de buurvrouw of van het leven in de bergen. Maar ze kan ook gevoelige en kwetsbare thema's krachtig ten beste geven. Oorspronkelijk was de song "Dein Herz verliert" niet voor het nieuwe album bestemt. Juist in tegendeel. Dit lied was alleen voor haarzelf en hielp Melissa een verloren liefde van een jonge man en de daarmee verbonden pijnlijke herinneringen te verwerken. Zij, die hem leerde kennen en van hem hield, maar destijds niet wist dat hij nog een vrouw aan zijn zijde had. Meerdere maanden wist ze dat niet. Toen ze er achter kwam, hem vroeg en hem uiteindelijk ook voor de keuze stelde kon hij ondanks zijn gevoelens voor Melissa de moed niet opbrengen om zich op een leven met een artieste in te stellen. Alhoewel hij zich, zoals hij zelf steeds weer zei, "gewoon goed bij haar voelde" koos hij uiteindelijk voor de andere vrouw, die tot vandaag de dag niets van zijn relatie met Melissa weet.Melissa schreef haar pijn en haar teleurstelling van zich af en "Dein Herz verliert" is het resultaat van deze periode. Intussen heeft ze deze liefde afgesloten, maar had het er een lange tijd zwaar mee. Ook in de videoclip van de nieuwe single word de situatie in overdrachtelijke zin in beelden duidelijk gemaakt en maakt tevens de chaos van de gevoelens duidelijk. Melissa zelf heeft de mening, als hart en verstand botsen dan zou men altijd naar het buik gevoel moeten luisteren - want het gevoel is altijd sterker dan het verstand en helaas kan hierbij het hart vaak alleen verliezen.
 • Uitzending gemist: Andy Borg - Wir halten zusammen
  De SWR zond gisteravond, 28 maart, "Wir halten zusammen" uit met presentator Andy Borg.In deze speciale uitzending vervult Andy Borg muzikale wensen van Schlager- en volksmuziek fans.Het programma is speciaal voor deze tijden van het Corona virus waardoor iedereen thuis zit en er geen TV programma's zijn met artiesten ter plaatse."Wir halten zusammen" is hier nog t/m 27 april 2020 - 22.15u. te zien.Met talrijke Schlagerartiesten die via een live verbinding vanuit hun huis te zien zijn zoals met muziek van Giovanni Zarella en Patrick Lindner.
 • Hansi Hinterseer op de 1e plaats van de dvd charts
  Hansi Hinterseer is met de dvd "25 Jahre Hansi Hinterseer - Ich halt zu euch" op de 1e plaats van de Duitse en Oostenrijkse dvd charts terecht gekomen. Kort na Hansi Hinterseer zijn 66e verjaardag verscheen op 13 maart een liefdevol samengestelde terugblik op zijn 25-jarige bühnejubileum in de vorm van de dvd "25 Jahre Hansi Hinterseer - Ich halt zu euch". Afgelopen jaar bereikte Hansi Hinterseer met zijn actuele album "Ich halt zu dir" al de 3e plaats van de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse album charts en in Denemarken zelfs de 1e plaats.De hoofd inhoud van de dvd "25 Jahre Hansi Hinterseer - Ich halt zu euch" is een 90 minuten durende TV Special met beeld- & muziekmateriaal uit de 25-jarige muziekcarrière van de sympathieke Tiroler. Naast de grote hits, geliefde titels en natuurlijk ook nieuwe songs van zijn actuele album "Ich halt zu dir" zijn er indrukken uit zijn privé foto archief, reacties van belangrijke mensen die op zijn weg kwamen en natuurlijk mogen ook uitvoerige verhalen en anekdotes van de zanger zelf niet ontbreken.
De foto's op deze site zijn alleen ter promotie van de artiesten en zullen niet verder gebruikt worden voor commerciële doeleinden. Het nieuws is afkomstig van het Schlagerburo
X

Helaas / Unfortunately / Leider

U kunt geen gebruik maken van deze functie / You can not use this function / Sie können diese Funktion nicht verwenden