Immer Wieder Volksmusik

Oostenrijk
Oostenrijk
Welkom bij Immer Wieder Volksmusik. Het volksmuziek en schlager programma bij Radio Stad Montfoort, met de beste muziek uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Zuid Tirol.
Duitsland
Duitsland
De uitzending is elke zondag te beluisteren van 14.00 - 16.00. Radio Stad Montfoort is te ontvangen in de omgeving van Montfoort in de ether op 106.8 FM en op de kabel in Montfoort en Linschoten (analoog) op 102.9 FM.
Zwitserland
Zwitserland
Ook te beluisteren via internet (www.radiostadmontfoort.nl). Elke week is er een artiest van de week, met informatie over de artiest en drie singles.
Zuid Tirol
Zuid Tirol
Verder ook nog een agenda met tips van bijv. concerten, busreizen etz. Voor de rest, tussen alle muziek door, nieuws over de artiesten. Dus elke zondag van 14.00 - 16.00 : "IMMER WIEDER VOLKSMUSIK"

CD van de maand / Artiest van de Week

CD van de maand
CD van de maand
December 2020 Fantasy Weisse weihnachten mit Fantasy
Artiest van de Week
Artiest van de Week
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In de maand september 2018 is het album van Olaf der Flipper CD van de maand

Tracks van de CD :

TitelGedraaid op:
1Tausendmal ja09-02-18
2Aloha blue09-02-18
3Ich hab Dir mein Herz doch ganz gegeben09-02-18
4Sommer in Deutschland - Duett mit Pia Malo09-02-18
5Ich setz die Segel09-09-18
6Griechischer Zauber09-09-18
7Alles klar09-09-18
8Egal was passiert09-09-18
9Mensch, wer will mir das verbieten09-16-18
10Das hier ist unser Tag09-16-18
11Nur der Wind (er singt sein Lied)09-16-18
12Alter Schwede09-16-18
13Du bist echt total verrückt09-23-18
14Mal rauf, mal runter09-23-18
15Tausendmal ja (remix)09-23-18

 

Schlager nieuws

23 januari 2021

 • Laura Wilde presenteert "Stell dir vor"
  Laura Wilde presenteert haar nieuwe single en videoclip "Stell dir vor" van haar nieuwe album "Unbeschreiblich" wat op 5 maart a.s. verschijnt.
 • Mickie Krause doet mee aan "Let's dance"
  Op 26 februari start het 14e seizoen van de Duitse "Let's dance".Onder de verschillende deelnemers is Schlager- en partyzanger Mickie Krause. De 50-jarige wil tijdens zijn deelname bewijzen dat je met twee linkervoeten ook kunt dansen.Ontelbare optredens heeft de voormalige padvinder uit het Münsterland in de afgelopen 20 jaar al gehad, zong kris kras in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Nederland en natuurlijk Mallorca. Lange tijd was zijn "woonkamer" het legendarische RIU PALACE, aansluitend was hij de top act in de party tempel "Megapark". Over zijn teksten zei hij: "Ze zijn altijd net boven de gordel". Sinds 2011 won hij regelmatig de "Ballermann award", voor het laatst in 2019 in de categorie "Beste Live Show".Tijdens zijn optredens kan Mickie Krause teruggrijpen op het Partyschlager repertoire van 8 albums. Met "Schatzi, schenk mir ein Foto", "Geh mal Bier holen, du wirst schon wieder hässlich", "Reiß die Hütte ab", "Ich bin solo" of "Jan Pillemann Otze" zorgt hij dat het dak er af gaat tijdens zijn optredens. Resultaat: twee gouden platen en vijf "Ballermann awards".Ook op TV is Mickie Krause een graag geziene gast zoals bij Florian Silbereisen zijn shows, "Grill den Henssler" of "ZDF Fernsehgarten".Buiten de Schlagerwereld voert MIckie Krause een gewoon leven met zijn vrouw en vier kinderen. Om zijn privéleven te beschermen treed hij alleen met pruik in de openbaarheid op. Die pruik zal goed vast moeten zitten als hij op de dansvloer van "Let's dance" zal dansen. Naast Mickie Krause doen nog vele anderen mee aan "Let's dance" waaronder Ilse de Lange uit Nederland.
 • Schlagerchampions 2021 - Das große Fest der Besten op 27 februari
  De TV Show "Schlagerchampions 2021 - Das große Fest der Besten" met presentator Florian Silbereisen vind plaats op 27 februari 2021.Oorspronkelijk zou de TV Show "Schlagerchampions 2021 - Das große Fest der Besten" op 16 januari j.l. plaats vinden maar door de Corona crisis en de verscherpte lockdown zat dat er niet in en werd de TV Show verschoven.Nu zal het (onder voorbehoud, want je weet maar nooit) op 27 februari a.s. plaats vinden en kan Florian Silbereisen de "Eins der Besten" awards uit gaan reiken. De TV Show word uitgezonden door de ARD vanaf 20.15u.Op 27 februari 2021 stond de TV Show "Schlagerlovestory" met Florian Silbereisen gepland en deze TV Show zal dit jaar uitvallen. De dubbel cd "Schlagerchampions 2021 - Das große Fest der Besten" verschijnt definitief komende vrijdag 22 januari.
 • Das große Wunschkonzert
  Zondag 24 januari van 20.15-21.45u. bij de NDR "Das große Wunschkonzert"."Das große Wunschkonzert" viert zijn 75e uitzending: Presentator Lutz Ackermann blikt terug op hoogtepunten uit de afgelopen jaren. Een bijzondere avond met veel muziek en persoonlijke anekdotes van de meest geliefde Schlagerartiesten.Lutz Ackermann behoort tot de weinige presentatoren in Duitsland die alle grote Duitse Schlagerstars in zijn programma begroeten mocht. Ze hebben hem over hun leven verteld en daardoor zijn onderhoudende en ook grappige verhalen ontstaan.Vanwege de 75e uitzending van "Das große Wunschkonzert" laat Lutz Ackermann de beste beelden uit interviews zien met Semino Rossi, Roland Kaiser, Mary Roos. G.G. Anderson, Klaus & Klaus, Olaf der Flipper, die Amigos en vele anderen.Een uitzending met vele hoogtepunten, onvergetelijke hits en persoonlijke gesprekken.
 • Vincent Gross presenteert de single "Hautnah"
  Vincent Gross presenteert de single en videoclip "Hautnah" van zijn gelijknamige album "Hautnah" wat op 29 januari a.s. verschijnt.
 • Giovanni Zarrella presenteert "Ciao"
  Giovanni Zarrella presenteert de eerste single "Ciao" van zijn nieuwe gelijknamige album "Ciao" wat op 9 april verschijnt.
 • Hansy Vogt presenteert "Nichts an als das Radio"
  Hansy Vogt blikt weemoedig terug op het jaar 2000 met zijn nieuwe single en videoclip "Nichts an als das Radio".Ook al kijkt Hansy Vogt met zijn nieuwe single 20 jaar terug, desondanks is het lied zeer actueel. De zanger en entertainer herinnert namelijk aan de 'goede oude tijd' waarin het normaal was om met een oude 'roestbak' zich op de vakantie wegen te begeven en de gehele zomernacht in de auto door te brengen - in een tijd toen men nog 'jong en vrij' was.
 • Ute Freudenberg vraagt zich af "Wo sind denn die Jahre hin"
  Ute Freudenberg vraagt zich in haar nieuwe radio single af "Wo sind denn die Jahre hin".De titel is de derde radio single van haar succesvolle album "Ich weiß, wie Leben geht" - en is wellicht één van haar persoonlijkste liederen.Het gaat om het snelle tempo in het leven - "Die Zeit fliegt schneller, als der Wind" - is in het refrein te horen. Een gevoel dat we allemaal kennen, maar blijkbaar zingt de charismatische zangeres met haar unieke stem ook over haar zelf. Want Ute Freudenberg is op 12 januari 2021 65 jaar jong geworden. Dat is moeilijk te geloven voor wie de veelzijdige artieste treft want diegene treft ook een energiebundel, wat haar nieuwsgierigheid, welsprekendheid en spirit steeds behouden heeft. Iemand die zich niet op het bereikte terug leunt. Iemand die de blik steeds naar voren gericht heeft. Een volbloed artieste, die de gedachte dat ze zichzelf met 65 jaar in rustiger vaarwater moet sturen voor absurd houd."Wir bleiben immer, was wir sind" is eveneens in het refrein te horen. "Wo sind denn die Jahre hin" staat voor het moderne en tijdloze van Ute Freudenberg. Met luchtigheid en inzet vereent ze haar warme timbre, het muzikale handwerk met de mogelijkheden van het hier en nu, en met haar authenticiteit waardoor haar fans al tientallen jaren van haar houden.En ja, 65 levensjaren zijn ook een aanleiding om even terug te kijken. Ute Freudenberg haar weg staat voor een ongekende muzikale loopbaan. Als 15-jarige werd ze tijdens een regionale zang talentenjacht ontdekt, tien jaar later had ze met de titel "Jugendliebe" haar eerste hit, die ook vandaag de dag nog een vaste plek in de harten van de luisteraars heeft. Van toen ging het slag op slag verder: fantastische albums - solo, met haar vroegere band "Elefant" en met Christian Lais. Ontelbare tournees met uitstapjes in chansons en akoestisch - alleen met haar pianist, met haar band en met het Filmorchester Babelsberg, van de titelsong van een TV krimi tot aan "Zangeres van het jaar", ettelijke tv optredens van Silbereisen tot Nebel, bekroningen zoals de "Goldene Henne", het "Bundesverdienstkreuz am Bande" en een gouden plaat - zelfs nieuw gekweekte orchideeën en rozen werden naar haar eerste hit "Jugendliebe" vernoemt. Maar dat alles zijn alleen maar tussenstations, want Ute Freudenberg is vol plannen. Het in 't eerste kwartaal genoteerde album "Ich weiß, wie Leben geht" van de officiële Duitse charts zal zeker niet haar laatste zijn. Ute Freudenberg zal daarom ook verder een belangrijk onderdeel van de soundtrack van ons leven zijn.
De foto's op deze site zijn alleen ter promotie van de artiesten en zullen niet verder gebruikt worden voor commerciële doeleinden.
X

Helaas / Unfortunately / Leider

U kunt geen gebruik maken van deze functie / You can not use this function / Sie können diese Funktion nicht verwenden