Immer Wieder Volksmusik

Oostenrijk
Oostenrijk
Welkom bij Immer Wieder Volksmusik. Het volksmuziek en schlager programma bij Radio Stad Montfoort, met de beste muziek uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Zuid Tirol.
Duitsland
Duitsland
De uitzending is elke zondag te beluisteren van 14.00 - 16.00. Radio Stad Montfoort is te ontvangen in de omgeving van Montfoort in de ether op 106.8 FM en op de kabel in Montfoort en Linschoten (analoog) op 102.9 FM.
Zwitserland
Zwitserland
Ook te beluisteren via internet (www.radiostadmontfoort.nl). Elke week is er een artiest van de week, met informatie over de artiest en drie singles.
Zuid Tirol
Zuid Tirol
Verder ook nog een agenda met tips van bijv. concerten, busreizen etz. Voor de rest, tussen alle muziek door, nieuws over de artiesten. Dus elke zondag van 14.00 - 16.00 : "IMMER WIEDER VOLKSMUSIK"

Artiest vd week (Duo Barbados)

 

Barbados

CD van de maand (Maart)

julialindholm boom

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

In de maand September is het album van Geri der Klostertaler CD van de maand.

Tracks van de CD :

  Titel Gedraaid op
1 Schön ist die Liebe 6-9-2015
2 Top Sigrid 6-9-2015
3 Die grosse Sause 6-9-2015
4 Seelenfrieden 6-9-2015
5 Gipfelkönig 13-9-2015
6 Der frühe Vogel kann mich Mal 13-9-2015
7 Ohne Geld koa Musi 13-9-2015
8 Das kann nur Heimat sein 13-9-2015
9 I suach a Madl für a Nacht 20-9-2015
10 Hey, was geht ab 20-9-2015
11 Haadihoo 20-9-2015
12 Wie das Wetter wird 20-9-2015
13 Ist das ein Sauladen hier 27-9-2015
14 Schifoan des is Leiwand 27-9-2015
15 Klostertaler Kult-Medley 27-9-2015

Schlager nieuws

02 april 2020

 • In Hamburg an der Elbe
  Hamburg, dat is het symbool voor schepen, haven en het verlangen naar verre oorden.De bekendste havenstad van Duitsland trekt jaarlijks miljoenen bezoekers uit de gehele wereld aan. De vele pakhuizen, de rivier de Elbe die naar de Noordzee leid, de mondaine Binnenalster en niet op de laatste plaats St. Pauli en de Reeperbahn lokken gasten uit de gehele wereld aan. Onvergetelijk is een bezoek aan de stad Hamburg met een haven rondvaart of het nachtleven in de haven metropole. De haven met zijn zeeman romantiek beïnvloede ook de muziek in de Hansestad. Bij Hamburg denkt men gelijk aan Hans Albers met zijn onvergetelijke "Auf der Reeperbahn nachts um halb eins" of aan Freddy Quinn zijn "Heimweh nach St. Pauli".Naast oude wijsjes uit Hamburg zoals van Richard Germer zijn er ook de Schlagers van o.a. Fred Bertelsmann met zijn succes "In Hamburg sind die Nächte lang" of Lale Anderson met "Blaue Nacht am Hafen".Op deze dubbel cd "In Hamburg an der Elbe" hoort u 50 onvergetelijke Hamburgse liederen die u muzikaal naar de goede oude tijd aan de waterkant voeren. Het album verschijnt vrijdag 3 april.
 • Feuerherz presenteert "1x2x3x"
  Feuerherz presenteert de single en videoclip "1x2x3x" van hun actuele album "Vier".
 • Nieuwe single en video van Melissa Naschenweng
  Melissa Naschenweng laat haar gevoelige en kwetsbare zijde zien in de nieuwe single "Dein Herz verliert".Tot nu toe kent men Melissa meer van haar vrolijke, grappige en krachtige tonen over Bergbauern Buam, de buurvrouw of van het leven in de bergen. Maar ze kan ook gevoelige en kwetsbare thema's krachtig ten beste geven. Oorspronkelijk was de song "Dein Herz verliert" niet voor het nieuwe album bestemt. Juist in tegendeel. Dit lied was alleen voor haarzelf en hielp Melissa een verloren liefde van een jonge man en de daarmee verbonden pijnlijke herinneringen te verwerken. Zij, die hem leerde kennen en van hem hield, maar destijds niet wist dat hij nog een vrouw aan zijn zijde had. Meerdere maanden wist ze dat niet. Toen ze er achter kwam, hem vroeg en hem uiteindelijk ook voor de keuze stelde kon hij ondanks zijn gevoelens voor Melissa de moed niet opbrengen om zich op een leven met een artieste in te stellen. Alhoewel hij zich, zoals hij zelf steeds weer zei, "gewoon goed bij haar voelde" koos hij uiteindelijk voor de andere vrouw, die tot vandaag de dag niets van zijn relatie met Melissa weet.Melissa schreef haar pijn en haar teleurstelling van zich af en "Dein Herz verliert" is het resultaat van deze periode. Intussen heeft ze deze liefde afgesloten, maar had het er een lange tijd zwaar mee. Ook in de videoclip van de nieuwe single word de situatie in overdrachtelijke zin in beelden duidelijk gemaakt en maakt tevens de chaos van de gevoelens duidelijk. Melissa zelf heeft de mening, als hart en verstand botsen dan zou men altijd naar het buik gevoel moeten luisteren - want het gevoel is altijd sterker dan het verstand en helaas kan hierbij het hart vaak alleen verliezen.
 • Uitzending gemist: Andy Borg - Wir halten zusammen
  De SWR zond gisteravond, 28 maart, "Wir halten zusammen" uit met presentator Andy Borg.In deze speciale uitzending vervult Andy Borg muzikale wensen van Schlager- en volksmuziek fans.Het programma is speciaal voor deze tijden van het Corona virus waardoor iedereen thuis zit en er geen TV programma's zijn met artiesten ter plaatse."Wir halten zusammen" is hier nog t/m 27 april 2020 - 22.15u. te zien.Met talrijke Schlagerartiesten die via een live verbinding vanuit hun huis te zien zijn zoals met muziek van Giovanni Zarella en Patrick Lindner.
 • Hansi Hinterseer op de 1e plaats van de dvd charts
  Hansi Hinterseer is met de dvd "25 Jahre Hansi Hinterseer - Ich halt zu euch" op de 1e plaats van de Duitse en Oostenrijkse dvd charts terecht gekomen. Kort na Hansi Hinterseer zijn 66e verjaardag verscheen op 13 maart een liefdevol samengestelde terugblik op zijn 25-jarige bühnejubileum in de vorm van de dvd "25 Jahre Hansi Hinterseer - Ich halt zu euch". Afgelopen jaar bereikte Hansi Hinterseer met zijn actuele album "Ich halt zu dir" al de 3e plaats van de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse album charts en in Denemarken zelfs de 1e plaats.De hoofd inhoud van de dvd "25 Jahre Hansi Hinterseer - Ich halt zu euch" is een 90 minuten durende TV Special met beeld- & muziekmateriaal uit de 25-jarige muziekcarrière van de sympathieke Tiroler. Naast de grote hits, geliefde titels en natuurlijk ook nieuwe songs van zijn actuele album "Ich halt zu dir" zijn er indrukken uit zijn privé foto archief, reacties van belangrijke mensen die op zijn weg kwamen en natuurlijk mogen ook uitvoerige verhalen en anekdotes van de zanger zelf niet ontbreken.
 • Thuis concert van Stefan Mross & Anna-Carina Woitschack
  Stefan Mross & Anna Carina Woitschack brengen hun nieuwe duet album "Stark wie zwei" nu een week eerder dan gepland uit en verschijnt op 29 mei a.s.Als voorproefje van het nieuwe album verschijnt morgen, 27 maart, de single "Paradies der Ewigkeit". Afgelopen maandag, 23 maart, zongen ze al een gedeelte van de titel a capella tijdens hun thuisconcert in het kader "Das Schlager für Alle # Zuhause #Konzert".
 • Stephanie meld zich met een nieuwe single
  Stephanie is er weer na de baby pauze! Het was een tijd stil om Stephanie, maar dat had een mooie reden: Noah heet de kleine en hij is inmiddels een jaar oud.Na de baby pauze meld Stephanie zich nu weer maar eigenlijk wilde de Oostenrijkse, die vanwege de liefde naar Nederland is verhuisd, de muziek aan de wilgen hangen. Toch bleek dit voornemen al snel een voorbijgaand postnataal dieptepunt.Des te energieker is ze er weer, en komt nu kort voor haar 30e verjaardag met een mega sterke comeback song: Met "Wenn wir uns berühr'n" is het voor de eerste keer gelukt om met toestemming een Duitstalige versie van de wereldhit "Everytime we touch" uit 1992 van Maggie Reilly te maken. Als producent stond Benjamin Schwenen haar ter zijde en de Duitstalige tekst leverde Udo Brinkmann.
 • Nik P. heeft het Corona Virus
  Nik P. heeft het Corona virus en vertelde gisteren in het tv programma "Studio 2" van de ORF vanuit zijn huis middels een live verbinding over zijn gezondheidstoestand. Het item over Nik P. is hier te zien bij de ORF (tot wanneer is onbekend).Nik P. en zijn vriendin Karin Candussi hebben beide het Corona virus zo wees een test uit. Nik P. zijn vriendin Karin kreeg de eerste symptomen vorige week zaterdag 14 maart. Nik P. heeft de volgende dag, op zondag, verzocht om een test om te weten te komen of ze het Corona virus hebben. De maandag zijn ze beide getest en woensdag 18 maart kregen ze de uitslag van de test. Beide bleken Corona postiief te zijn.Nik P. heeft vooral last van koorts, hoofdpijn en vermoeidheid. Beide brengen hun dagen vooral door op bed of op de bank. Hun buren zorgen er voor dat het hun aan niks ontbreekt, door voor hun te koken, medicatie te halen bij de apotheek en boodschappen te doen. Gisteren, 23 maart, was de eerste dag dat Nik P. zich wat beter voelde.Het SCHLAGERBURO wenst Nik P. en zijn vriendin, maar ook ieder ander die het Corona virus heeft, van harte beterschap.
De foto's op deze site zijn alleen ter promotie van de artiesten en zullen niet verder gebruikt worden voor commerciële doeleinden. Het nieuws is afkomstig van het Schlagerburo
X

Helaas / Unfortunately / Leider

U kunt geen gebruik maken van deze functie / You can not use this function / Sie können diese Funktion nicht verwenden