Uitzending 600

Vanwege de corona crisis gaat de 600e uitzending zoals gepland met gasten in de studio niet door. Dit is verplaatst naar een andere dag als de corona maatregelen wat zijn versoepeld.

Immer Wieder Volksmusik

Oostenrijk
Oostenrijk
Welkom bij Immer Wieder Volksmusik. Het volksmuziek en schlager programma bij Radio Stad Montfoort, met de beste muziek uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Zuid Tirol.
Duitsland
Duitsland
De uitzending is elke zondag te beluisteren van 14.00 - 16.00. Radio Stad Montfoort is te ontvangen in de omgeving van Montfoort in de ether op 106.8 FM en op de kabel in Montfoort en Linschoten (analoog) op 102.9 FM.
Zwitserland
Zwitserland
Ook te beluisteren via internet (www.radiostadmontfoort.nl). Elke week is er een artiest van de week, met informatie over de artiest en drie singles.
Zuid Tirol
Zuid Tirol
Verder ook nog een agenda met tips van bijv. concerten, busreizen etz. Voor de rest, tussen alle muziek door, nieuws over de artiesten. Dus elke zondag van 14.00 - 16.00 : "IMMER WIEDER VOLKSMUSIK"

Artiest vd week (Aegidius)

Aegidius

 

CD van de maand (November)

Mißebner Trio

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

Schlager nieuws

27 november 2020

 • Feuerherz neemt afscheid met de titel "Wenn Herzen auseinandergehen"
  Feuerherz neemt afscheid van hun fans met de titel "Wenn Herzen auseinandergehen".Hun laatste tv optreden is komende zaterdag 28 november in de TV Show "Das Adventsfest der 100.000 Lichter"."Mann sollte gehen, wenn es am schönsten ist", maar er is geen spreekwoord hoeveel pijn dat kan doen. Sinds 2015 heeft Feuerherz voor sterke gevoelens steeds de juiste song - en dat is ook nu zo, als de band afscheid neemt. Met de in september verschenen single "Wenn Herzen auseinanadergehen" en het "Best of" album "Verdammt gute Zeit - Das Beste von Feuerherz" buigt één van de succesvolste Schlagerboy bands van de afgelopen jaren zich met vier albums, diverse airplay hits, bejubelde shows en 30 miljoen streams voor hun partners en publiek.Ondanks hun succes is in 2020 het moment gekomen waarin de vrienden zich aan nieuwe uitdagingen willen wijden en het sprookjesachtige Feuerherz verhaal ten einde komt. Als aandenken laat de band 18 onvergetelijke songs achter die allemaal een bijzondere betekenis hebben. "We zijn met "Verdammt gute Zeit" begonnen, en daarom is dit het eerste lied op het album "Verdammt gute Zeit - Das Beste von Feuerherz", verklaard Matt. Maar ook "Ohne dich", "1x2x3x", "Eine aus Millionen", "Genau wie du", "Lange nicht genug", "Wenn du nicht Stopp sagst" en natuurlijk de Feuerherz favoriet "In meinen Träumen ist die Hölle los" ontbreken niet. We hopen dat we de fans met deze cd nog een laatste keer mee kunnen nemen in de Feuerherz tijdmachine in onze gezamenlijke "Verdammt gute Zeit".Naast deze liefdevol samengestelde "Best of" bevat het naast de grote hits drie nieuwe songs, waaronder de single "Wenn Herzen auseinandergehen", wat perfect tot een punt brengt wat we allemaal voelen. De song is een geschenk aan hun community en een souvenir voor de toekomst en een herinnering aan vijf schitterende jaren.
 • De Grubertaler: Ich pack für dich mein Herzschlag ein
  "Ich pack für dich mein Herzschlag ein" heet de nieuwste kerstfeest Schlagersong van die Grubertaler, wat ons helemaal in de stemming van de stille tijd van het jaar brengt en toch ook vrolijkheid in de ietwat rustiger advent geeft.De hagelnieuwe song inspireert de voorpret van het kerstfeest en de atmosfeer van advent - een gevoelige Schlager van die Grubertaler - geniet van het verschil!
 • Das Adventsfest der 100.000 Lichter
  Zaterdag 28 november van 20.15-23.30u. bij de ARD "Das Adventsfest der 100.000 Lichter". Op de vooravond van 1e Advent presenteert Florian Silbereisen traditiegetrouw "Das Adventsfest der 100.000 Lichter". De Showmaster steekt met vele artiesten de eerste kaarsen aan en brengt het kijkerspubliek met mooie advent- en kerstliederen in de stemming voor de mooiste periode van het jaar.Florian Silbereisen presenteert o.a. de volgende artiesten:Andreas GabalierAndrea BergUte FreudenbergRoss AntonyHoward CarpendaleUschi GlasDavid GarrettFeuerherzPatricia KellyJoey KellyAngelo Kelly & FamilyAndy BorgBeatrice EgliRamon RosellyDas Nürnberger Christkind
 • Michelle presenteert "Brief an meinen Vater"
  Michelle presenteert de akoestische versie van haar lied "Brief an meinen Vater" van haar album "Anders ist gut".Het lied geeft een blik op Michelle haar verleden. Michele haar kindertijd in Villingen in het Zwarte Woud was anders dan idyllisch. Haar vader was vrachtwagen chauffeur, moeder een alcoholiste (inmiddels overleden). Steeds weer was er sprake van mishandelingen tussen de ouders. Michelle en haar broer en zus verstopten zich onder een bed als hij weer te keer ging. Hun moeder als alcoholiste had na de scheiding van hun vader de één na de andere man terwijl het huishouden verwaarloosd werd. Op 9-jarige leeftijd belande Michelle, die burgerlijk Tanja Hewer heet, bij een pleegfamilie maar die mishandelden hun 13 kinderen. Ze leefde met 14 jaar op straat, smeet op 17-jarige leeftijd haar opleiding aan de kant en daarna werd de Schlagermuziek haar redding.In 1999 kreeg ze de "Echo" en "Die Goldene Stimmgabel" als succesvolste Duitse Schlagerzangeres. Tijdens het Eurovisie songfestival in Kopenhagen werd ze in 2001 met "Wer Liebe lebt" 8e.
 • Uitzending gemist: Schlager-Spaß mit Andy Borg
  De SWR zond vanavond, 21 november, weer een aflevering van het geliefde tv programma "Schlager-Spaß mit Andy Borg" uit.Wie het heeft gemist kan het hier nog tot 21-12-2020 zien.Andy Borg presenteert o.a. de volgende artiesten:Anita & Alexandra HofmannStimmen der BergeBata IllicDie jungen ZillertalerSemino RossiDeze uitzending is opgenomen in november 2019 en dus met publiek.
 • Lass es glitzern: Weihnachten mit Ross
  Volgende week zondag 29 november is het eerste advent...dus laat het licht of de lichtjes schitteren in deze stille, beschouwelijke en vrolijke tijd voor en tijdens kerst samen met Ross Antony en zijn album "Lass es glitzern: Weihnachten mit Ross Antony".
 • Hansi Hinterseer in de top 10
  Diep in zijn hart heeft Hansi Hinterseer een speciaal gevoel voor kerst. Dit schitterende warme gevoel van de traditionele Tiroler Bergweihnacht, deze levendige liederen met voorpret voor het kerstfeest nodigen uit om mee te zingen, stemmen vrolijk en staan op de muzikale wenslijstjes hoog genoteerd. Met het binnen komen op de 6e plaats van de Duitse album charts lukte het "Weihnachten miteinander" in week 46 als enige kerstalbum in de top 10 genoteerd te staan. En de Tiroler kwam met het kerst album in zijn eigen land Oostenrijk zelfs de top 5 binnen en staat daar op de 4e plaats. Ook in Zwitserland belandde het album in de top 5 en staat op de 5e plaats genoteerd. Al snel is het kerst! Gemoedelijk met kaarslicht, een warme Stube, een kerstboom, koekjes, met familie en met mensen waarmee men graag samen is, de stille tijd genieten - en dan zijn er natuurlijk ook passende liederen bij. "Weihnachten miteinander" is een traditioneel en hartverwarmend album wat de voorpret op advent en de kerstdagen met 16 mooie liederen inluid.
 • Helene Fischer - Die Helene Fischer Show - Meine schönsten Momente Vol. 1
  Helene Fischer presenteert dit jaar een speciale uitzending van "Die Helene Show". En het beste is: "Die Helene Fischer Show - Meine schönsten Momente Vol. 1" is er ook voor thuis. 40 door Helene Fischer zelf uitgekozen songs, verzameld op een exclusieve dubbel cd (2 CD, 24 pagina's booklet) met unieke duetten, klassiekers, mega hits en veel kippenvel momenten.De Limited Edition bevat naast de dubbel cd een dvd en blu ray disc, waarop alle performances van de dubbel cd in de beste kwaliteit te horen en te zien zijn. Daarnaast bevat het een liefdevol vorm gegeven 60 pagina's fotoboek.Als voorproefje om de wachttijd te verkorten verscheen de gevierde medley van „Despacito“ en „Échame La Culpa“, samen in duet met Luis Fonsi.
De foto's op deze site zijn alleen ter promotie van de artiesten en zullen niet verder gebruikt worden voor commerciële doeleinden.
X

Helaas / Unfortunately / Leider

U kunt geen gebruik maken van deze functie / You can not use this function / Sie können diese Funktion nicht verwenden