Immer Wieder Volksmusik

Oostenrijk
Oostenrijk
Welkom bij Immer Wieder Volksmusik. Het volksmuziek en schlager programma bij Radio Stad Montfoort, met de beste muziek uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Zuid Tirol.
Duitsland
Duitsland
De uitzending is elke zondag te beluisteren van 14.00 - 16.00. Radio Stad Montfoort is te ontvangen in de omgeving van Montfoort in de ether op 106.8 FM en op de kabel in Montfoort en Linschoten (analoog) op 102.9 FM.
Zwitserland
Zwitserland
Ook te beluisteren via internet (www.radiostadmontfoort.nl). Elke week is er een artiest van de week, met informatie over de artiest en drie singles.
Zuid Tirol
Zuid Tirol
Verder ook nog een agenda met tips van bijv. concerten, busreizen etz. Voor de rest, tussen alle muziek door, nieuws over de artiesten. Dus elke zondag van 14.00 - 16.00 : "IMMER WIEDER VOLKSMUSIK"

Artiest vd week (Silvanas)

Silvanas

 

CD van de maand (December)

feuervogel flieg

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bron : Wikipedia

De Musikantenstadl is een Oostenrijks televisieprogramma van de ORF met volksmuziek. Op 5 maart 1981 werd er een proefuitzending gedaan op de Oostenrijkse televisie. Dit programma sloeg zo aan dat het daarna niet meer weg geweest is. Vanaf 18 februari 1984 is de Duitse televisie (ARD Duitsland 1) begonnen het programma live over te nemen en een jaar later ook in Zwitserland (SRG). Het programma bleek dermate populair dat het op zaterdagavond om 20:15 zendtijd kreeg voor uitzendingen van ongeveer twee uur. Sinds 1989 is er een speciale editie met oudjaar en zendt men tussen 20:15 en 1:00 de zogenaamde Silvesterstadl uit. De uitzendingen worden via de Duitse tv ook in Nederland bekeken. In 2008 kwam de Musikantenstadl on tour in de Rijnhal in Arnhem. Sinds enige jaren is er ook een gelijknamig muziekblad (Stadlpost) dat wordt uitgegeven en naast het Duitse taalgebied ook in de Benelux wordt verspreid.

De uitzendingen vinden nooit vanuit een studio plaats maar altijd vanuit een locatie ter plaatse. Dit is meestal in Oostenrijk of Zuid-Tirol en een enkele keer in Duitsland en Zwitserland. Eind jaren tachtig en negentig heeft men uitzendingen op locatie in verre oorden gedaan met medewerking van de plaatselijke landelijke televisie:

 • 1985 Portoroz (mmv de Joegoslavische TV)
 • 1988 Moskau (dit was uniek dat een westerse tv zender samen met een communistische staatszender een live-televisieprogramma maakte)
 • 1994 Toronto (mmv Canadese staatsomroep)
 • 1995 Melbourne
 • 1996 Kaapstad
 • 1998 Orlando-Disneyworld
 • 1999 Peking
 • 2000 Cruiseschip New York, New Orleans en het Caribisch gebied
 • 2001 Dubai (op persoonlijke uitnodiging van de sjeik)

Karl Moik heeft Musikantenstadl gepresenteerd van 1981 tot 2005, vanaf 2006 presenteert Andy Borg musikantenstadl. Daarnaast zijn er nog twee televisieopnames van een „Sonderstadl“ en twee „Musikantenstadl unterwegs“ geweest.

Stadlshow

Sinds 12 september 2015 bestaat de naam Musikantenstadl niet meer. Deze is "Stadlshow" gaan heten. De opvolger kreeg niet alleen met Francine Jordi en Alexander Mazza twee nieuwe presentatoren maar ook een geheel nieuw decor. Het nieuwe decor beschikt over de modernste techniek en kan qua grote aan elke hal aangepast worden, wat met het oude decor niet mogelijk was. De Stadlshow zal ook landen, regios en steden aandoen. Van het nieuwe programma worden in ieder geval zes afleveringen uitgezonden. In september en december 2015 en vier afleveringen in 2016. In 2016 stopte de "Stadlshow" als regulier tv-programma. Vernieuwing van de show, waarmee men een jonger publiek wilde aanspreken, was geen succes. De kijkcijfers van het vernieuwde programma vielen tegen. "Silvesterstadl" op oudejaarsavond werd wel voortgezet, Jörg Pilawa verving daarbij Alexander Mazza.

Schlager nieuws

11 december 2019

 • Das große Wunschkonzert
  Zondag 15 december van 20.15-21.45u. bij de NDR "Das große Wunschkonzert".Lutz Ackermann heeft voor zijn winterse Wunschkonzert in Celle twee bijzondere gasten uitgenodigd: Hansi Hinterseer en Olaf Malolepski.Beide zangers behoren tot de meest geliefde artiesten in Duitsland en hebben tijd genomen voor deze uitzending en hun mooiste songs meegebracht. Beiden vertellen over hun jarenlange carrière en verrassen het kijkerspubliek met indrukken uit hun persoonlijke leven. Olaf Malolepski kijkt als vroeger bandlid van die Flippers en solo als Olaf der Flipper op een 50-jarige muzikale carrière terug. Er waren momenten van grote vreugde maar er vloeiden ook tranen.Lutz Ackermann laat verder van alles zien in de stad Celle met zijn vakwerkhuizen en presenteert o.a. ook muziek van:Semino RossiMarry RoosAndré Rieu
 • Uitzending gemist: Weihnachten mit Andy Borg
  De SWR zond afgelopen zaterdag, 7 december, "Weihnachten mit Andy Borg" uit, een speciale uitzending in de serie "Schlager-Spaß mit Andy Borg".Wie het heeft gemist kan het hier nog tot 6 januari 2020 zien.Andy Borg presenteert in deze kerstuitzending o.a. de volgende artiesten:Beatrice EgliRoberto BlancoJudith & MelDie jungen ZillertalerSemino RossiTom GaebelOesch die Dritten
 • Geri der Klostertaler - A Pflaster fürs Herz
  Gisteren, 6 december, verscheen het zevende solo album van Geri der Klostertaler.De vrienden van de volkstümliche partyhits kunnen zich verheugen want het nieuwe album "A Pflaster fürs Herz" van de Oostenrijkse volksmuziek- en Schlagerstar Geri der Klostertaler brengt een mix van volkstümliche partysound en moderne pop elementen."Een pleister voor het hart" zijn o.a. de titels "I schick dir mei Herz mit der Post", "Gemeinsam sind wir stark", "Ein Kind der Berge" en de gelijknamige song van het album "A Pflaster fürs Herz". Echte stemming van Geri der Klostertaler op elke party!Geri der Klostertaler op TV:18-01-2020 MDR/ORF "Wenn die Musi spielt - Winter Open Air"
 • MusikApostel feat. Allessa presenteren "Ich bin wer ich sein will"
  De MusikApostel in duet met Allessa presenteren de videoclip van het lied "Ich bin wer ich sein will".
 • Heino - Weniger ist mehr: Das Akustik album
  Het allereerste album van Heino in 1967 heette "Kein schöner Land in dieser Zeit". Hij presenteerde zijn publiek volksliederen in een voor die tijd passende sound.Voortaan waren Heino en het volkslied een begrip in de Duitse muziekwereld. Heino heeft met zijn fascinerende stem het volkslied voor de fans behouden. Het volkslied was een gelukstreffer voor Heino en Heino was een gelukstreffer voor het volkslied.Ook al gaat hij vandaag de dag soms andere muzikale wegen, toch zijn het de volksliederen die voor altijd met hem verbonden blijven.Met de cd "Weniger ist mehr: Das Akustik album", wat op 13 december verschijnt, presenteert Heino ons nog eenmaal de mooie oude liederen wat met zijn stem een onvergetelijke muziekbelevenis word.
 • Andreas Gabalier - Best of Volks-Rock'n 'Roller - Das Jubiläumskonzert
  Hét jubileumconcert in beeld en geluid!Pas afgelopen september 2019 bracht Andreas Gabalier zijn eerste terugblik op zijn carrière uit met "Best of Volks-Rock'n 'Roller". Nu kunnen de fans van de Oostenrijkse zanger zich ook op een daarbij behorende concert opname verheugen en wel in beeld en geluid: "Best of Volks-Rock'n 'Roller - Das Jubiläumskonzert live aus dem Olympiastadion München".Met 20 camera's, vijf camera's op rails en een Cineflex helicopter camera, plus een team van 400 mensen werd het concert opgenomen. Voor de regie was de niet geringe Hamish Hamilton verantwoordelijk, die al voor wereldsterren zoals de Rolling Stones of U2 werkte. Meer dan 30 live songs wachten op "Best of Volks-Rock'n 'Roller - Das Jubiläumskonzert live aus dem Olympiastadion München", daaronder hits zoals "I sing a Liad für di", "Sweet little Rehlein", "Amoi seg' ma uns wieder", "Mountain Man", "Hulapalu", "Verdammt lang her" en vele meer. "Best of Volks-Rock'n 'Roller - Das Jubiläumskonzert live aus dem Olympiastadion München" verschijnt op 6 december als dubbel dvd, blu ray disc en dubbel cd. Een fabelachtig concert, indrukkende opnamen, en een hoogtepunt voor elke fan is "Best of Volks-Rock'n 'Roller - Das Jubiläumskonzert live aus dem Olympiastadion München" van Andreas Gabalier.
 • Die Seer op de 1e plaats van charts
  Die Seer zijn in de Oostenrijkse album charts met hun nieuwe album "Analog" van 0 op de 1e plaats binnen gekomen.Het is de 12e nummer 1 notering van die Seer in Oostenrijk.Bandleider Fred Jaklitisch daarover: "Wij verheugen ons zeer, zijn dankbaar en nederig. Het is niet vanzelfsprekend voor ons! Een bijzondere dank aan alle vrienden van onze muziek, die ons in de loop van 23 jaar zo trouw begeleid hebben".Gustl Viertbauer (Viertbauer Promotion - Seer management) daarover: "De grootste dank is voor het Seer publiek. Velen daarvan begeleiden ons al meer dan 20 jaren. Deze trouw is iets heel bijzonders. Een hartelijk bedankt gaat ook naar onze organisators, mediapartners, het gehele Seer team en natuurlijk naar Fred, Sassy, Astrid, Tom, Wolfgang, Jürgen, Daniel en Dietmar (die Seer)!"
 • Stefan Mross heeft zijn Anna ten huwelijk gevraagd
  Stefan Mross vroeg zijn Anna afgelopen zaterdag live voor een miljoenenpubliek in "Das Adventsfest der 100.000 Lichter" ten huwelijk. En ze zei: Oh Gott, ja,ja will ich".Kerst is het feest van de liefde dacht ook Stefan Mross. Na het duet "Frieden" met zijn geliefde Anna-Carina Woitschack knielde Stefan Mross en vroeg haar: "Wil je mijn vrouw worden?" Na Anna haar "Oh Gott, ja, ja will ich" vielen ze elkaar in de armen. Florian Silbereisen feliciteerde het paar, en Stefan Mross maakte gelijk van de gelegenheid gebruik om zijn vriend Florian te vragen of hij getuige wilde zijn tijdens het huwelijk. Daar was Anna het mee eens en Florian zei lachend: "Ja, oké doe ik, afgesproken". Florian zal dus t.z.t getuige zijn van Stefan & Anna hun huwelijk. Stefan Mross (44) en Anna-Carina Woitschack (27) zijn inmiddels langer dan drie jaar bij elkaar en toen ze elkaar leerden kennen was het huwelijk van Stefan Mross en zijn tweede vrouw Susanne Schmidt net op de klippen gelopen. Met haar heeft Stefan Mross de twee kinderen Paula en Valentin. Uit Stefan Mross zijn eerste huwelijk met Stefanie Hertel heeft hij dochter Johanna. Het SCHLAGERBURO feliciteert Stefan & Anna van harte met hun voorgenomen huwelijk.
De foto's op deze site zijn alleen ter promotie van de artiesten en zullen niet verder gebruikt worden voor commerciële doeleinden. Het nieuws is afkomstig van het Schlagerburo
X

Helaas / Unfortunately / Leider

U kunt geen gebruik maken van deze functie / You can not use this function / Sie können diese Funktion nicht verwenden