Immer Wieder Volksmusik

Oostenrijk
Oostenrijk
Welkom bij Immer Wieder Volksmusik. Het volksmuziek en schlager programma bij Radio Stad Montfoort, met de beste muziek uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Zuid Tirol.
Duitsland
Duitsland
De uitzending is elke zondag te beluisteren van 14.00 - 16.00. Radio Stad Montfoort is te ontvangen in de omgeving van Montfoort in de ether op 106.8 FM en op de kabel in Montfoort en Linschoten (analoog) op 102.9 FM.
Zwitserland
Zwitserland
Ook te beluisteren via internet (www.radiostadmontfoort.nl). Elke week is er een artiest van de week, met informatie over de artiest en drie singles.
Zuid Tirol
Zuid Tirol
Verder ook nog een agenda met tips van bijv. concerten, busreizen etz. Voor de rest, tussen alle muziek door, nieuws over de artiesten. Dus elke zondag van 14.00 - 16.00 : "IMMER WIEDER VOLKSMUSIK"

CD van de maand / Artiest van de Week

CD van de maand
CD van de maand
Artiest van de Week
Artiest van de Week
Blechquetscher
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Bron : Wikipedia

De Musikantenstadl is een Oostenrijks televisieprogramma van de ORF met volksmuziek. Op 5 maart 1981 werd er een proefuitzending gedaan op de Oostenrijkse televisie. Dit programma sloeg zo aan dat het daarna niet meer weg geweest is. Vanaf 18 februari 1984 is de Duitse televisie (ARD Duitsland 1) begonnen het programma live over te nemen en een jaar later ook in Zwitserland (SRG). Het programma bleek dermate populair dat het op zaterdagavond om 20:15 zendtijd kreeg voor uitzendingen van ongeveer twee uur. Sinds 1989 is er een speciale editie met oudjaar en zendt men tussen 20:15 en 1:00 de zogenaamde Silvesterstadl uit. De uitzendingen worden via de Duitse tv ook in Nederland bekeken. In 2008 kwam de Musikantenstadl on tour in de Rijnhal in Arnhem. Sinds enige jaren is er ook een gelijknamig muziekblad (Stadlpost) dat wordt uitgegeven en naast het Duitse taalgebied ook in de Benelux wordt verspreid.

De uitzendingen vinden nooit vanuit een studio plaats maar altijd vanuit een locatie ter plaatse. Dit is meestal in Oostenrijk of Zuid-Tirol en een enkele keer in Duitsland en Zwitserland. Eind jaren tachtig en negentig heeft men uitzendingen op locatie in verre oorden gedaan met medewerking van de plaatselijke landelijke televisie:

 • 1985 Portoroz (mmv de Joegoslavische TV)
 • 1988 Moskau (dit was uniek dat een westerse tv zender samen met een communistische staatszender een live-televisieprogramma maakte)
 • 1994 Toronto (mmv Canadese staatsomroep)
 • 1995 Melbourne
 • 1996 Kaapstad
 • 1998 Orlando-Disneyworld
 • 1999 Peking
 • 2000 Cruiseschip New York, New Orleans en het Caribisch gebied
 • 2001 Dubai (op persoonlijke uitnodiging van de sjeik)

Karl Moik heeft Musikantenstadl gepresenteerd van 1981 tot 2005, vanaf 2006 presenteert Andy Borg musikantenstadl. Daarnaast zijn er nog twee televisieopnames van een „Sonderstadl“ en twee „Musikantenstadl unterwegs“ geweest.

Stadlshow

Sinds 12 september 2015 bestaat de naam Musikantenstadl niet meer. Deze is "Stadlshow" gaan heten. De opvolger kreeg niet alleen met Francine Jordi en Alexander Mazza twee nieuwe presentatoren maar ook een geheel nieuw decor. Het nieuwe decor beschikt over de modernste techniek en kan qua grote aan elke hal aangepast worden, wat met het oude decor niet mogelijk was. De Stadlshow zal ook landen, regios en steden aandoen. Van het nieuwe programma worden in ieder geval zes afleveringen uitgezonden. In september en december 2015 en vier afleveringen in 2016. In 2016 stopte de "Stadlshow" als regulier tv-programma. Vernieuwing van de show, waarmee men een jonger publiek wilde aanspreken, was geen succes. De kijkcijfers van het vernieuwde programma vielen tegen. "Silvesterstadl" op oudejaarsavond werd wel voortgezet, Jörg Pilawa verving daarbij Alexander Mazza.

Schlager nieuws

13 april 2021

 • Ben Zucker - Jetzt erst recht
  Ben Zucker was altijd al een vechter. Een echte levenskunstenaar, die zich ook niet door het noodlottige jaar zoals 2020 er onder laat krijgen. Juist in tegendeel!De onvrijwillige pauze heeft de Berlijner gebruikt om hard aan zichzelf te werken, nieuwe songs te schrijven en zich nu van zijn sterkste, meest boeiende kant te presenteren. Verpakt met zijn unieke power mix uit moderne pop Schlager en rock bevestigt Ben Zucker met het album "Jetzt erst recht" zijn status als absolute mega star binnen de Duitstalige muziek, waarmee hij ook zijn fans moed wil geven. Moed, zelfs in uitzichtloze situaties nooit op te geven, maar met een onwrikbaar "Jetzt erst recht" instelling voor zijn dromen te vechten.Ben Zucker zijn nieuwe album "Jetzt erst recht" verschijnt komende vrijdag 16 april.
 • G.G. Anderson op de 8e plaats van de charts
  G.G. Anderson is met zijn dubbel cd "Das Beste" van 0 op de 8e plaats van de Duitse album charts terecht gekomen. Ter gelegenheid van zijn 40-jarig bühnejubileum presenteert hij exclusieve heruitgaven van zijn grootste hits zoals "Cheerio", "Mädchen, Mädchen", "Sommernacht in Rom", "Sag' noch einmal, ich liebe dich", "San Valentino" of "Die Sterne von Rom".In Duitsland was G.G. Anderson tijdens zijn carrière met in totaal 20 van zijn albums in de verkoop charts vertegenwoordigt. Zijn dubbel cd "Das Beste" is zijn tweede top 10 album.
 • Nieuwe single van Fantasy
  Met hun elfde studio album "10.000 bunte Luftballons" (verscheen op 24-07-2020) heeft Fantasy hun ongelofelijke succesvolle geschiedenis verder geschreven. Het is het in totaal vijfde album van het duo wat de top van de officiële Duitse charts bereikt heeft en tevens de derde op rij."10.000 bunte Luftballons" staat voor vreugde en plezier en om de wereld een beetje bonter te maken, aldus de gedachte achter dit actuele album. Ook al zijn Freddy en Martin volgens hunzelf qua zang en teksten een beetje "back to the roots" gegaan, toch blijven ze hun onverwisselbare Fantasy sound trouw. Fantasy presenteert met het door Felix Gauder geproduceerde album een kleurrijke mix van 13 nieuwe songs en 10.000 luchtballonnen.Hoe veelzijdig dit elfde album van Fantasy is, bewijst ook de derde single "Wild Boys", die als een hommage met een knipoog naar getalenteerde artiesten in een glorieuze periode verwijst. Van Wham naar Duran Duran tot aan Boney M. worden de "Wild Boys" van de 80-er jaren gevierd.
 • Melissa Naschenweng presenteert de video "Blödsinn im Kopf"
  Melissa Naschenweng presenteert de videoclip van haar nieuwe single "Blödsinn im Kopf". De titel is van haar album "LederHosenRock".
 • Andy Borg - Schlager-Spaß mit Andy Borg - Die Zweite
  Vorige week vrijdag, 2 april, verscheen de cd "Schlager-Spaß  mit Andy Borg - Die Zweite".Met de ondertitel "Meine Lieblingslieder im Duett" presenteert het album 20 duetten van Andy Borg met o.a. die Amigos, Michael Morgan, Peter Orloff, die Geschwister Niederbacher, Tony Marshall, Vincent & Fernando, die Schlagerpiloten, die jungen Zillertaler en Monique. Deze cd bevat duetten die nog nooit eerder op cd zijn verschenen.Afgelopen zondag werd de 29e uitzending van "Schlager-Spaß mit Andy Borg" door de SWR uitgezonden en de volgende uitzending is op 8 mei.
 • Hansy Vogt - Nichts ist vorbei
  Hansy Vogt verspreid charme en laat de beroemde vonk gelijk overspringen. Meer dan 25 jaar TV- en bühne ervaring als presentator met meer dan 5000 optredens maken hem tot een expert in de discipline om 'mensen enthousiast' te maken. Als TV presentator bij de SWR of in zijn rol als 'Frau Wäber' (vaak bij de ARD te zien in "Immer wieder Sonntags") bied hij 1e klas entertainment.Ook solo brengt Hansy Vogt steeds weer Schlagersongs op de markt. En nu verscheen zijn debuut album "Nichts ist vorbei" met 12 Schlagers, om te dromen, te dansen of mee te zingen en te vieren.In onderstaande video presenteert Hansy Vogt de gelijknamige titel van zijn album "Nichts ist vorbei".
 • Uitzending gemist: Schlager-Spaß mit Andy Borg
  De SWR zond vanavond, 4 april, wederom een uitzending van "Schlager-Spaß mit Andy Borg" uit.Deze keer bij uitzondering op zondagavond i.p.v. op de zaterdagavond en als thema komt de "Frühling" voorbij.Wie het heeft gemist kan het hier nog tot 16.00u. op 4 mei a.s. zien.Andy Borg presenteert o.a. de volgende artiesten:Anna-Maria ZimmermannFlorian FeslMonika MartinOswald SattlerRené KolloSemino RossiSigrid & Marina
 • Giovanni Zarrella - Ciao!
  Sinds Giovanni Zarrella in de zomer van 2019 zijn gevierde "La vita è bella" solo debuut had, telt hij tot de grote sterren in de huidige Schlagerwereld.Het debuut album kwam gelijk op de 2e plaats van de Duitse album charts binnen en is inmiddels met 3-voudig goud bekroont en met de aankondiging van zijn eigen ZDF zaterdagavond show kreeg hij gelijk zijn volgende ridderslag.Nu luid de sympathieke all-rounder zijn tweede hoofdstuk van zijn solo carrière in met het nieuwe album "Ciao!" Het album bevat 15 Duitse hits in het Italiaans.Het album "Ciao!" van Giovanni Zarrella verschijnt volgende week vrijdag op 9 april.
De foto's op deze site zijn alleen ter promotie van de artiesten en zullen niet verder gebruikt worden voor commerciële doeleinden.
X

Helaas / Unfortunately / Leider

U kunt geen gebruik maken van deze functie / You can not use this function / Sie können diese Funktion nicht verwenden