Immer Wieder Volksmusik

Oostenrijk
Oostenrijk
Welkom bij Immer Wieder Volksmusik. Het volksmuziek en schlager programma bij Radio Stad Montfoort, met de beste muziek uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Zuid Tirol.
Duitsland
Duitsland
De uitzending is elke zondag te beluisteren van 14.00 - 16.00. Radio Stad Montfoort is te ontvangen in de omgeving van Montfoort in de ether op 106.8 FM en op de kabel in Montfoort en Linschoten (analoog) op 102.9 FM.
Zwitserland
Zwitserland
Ook te beluisteren via internet (www.radiostadmontfoort.nl). Elke week is er een artiest van de week, met informatie over de artiest en drie singles.
Zuid Tirol
Zuid Tirol
Verder ook nog een agenda met tips van bijv. concerten, busreizen etz. Voor de rest, tussen alle muziek door, nieuws over de artiesten. Dus elke zondag van 14.00 - 16.00 : "IMMER WIEDER VOLKSMUSIK"

CD van de maand / Artiest van de Week

CD van de maand
CD van de maand
Artiest van de Week
Artiest van de Week
Elke week drie artiesten van de aflevering van Immer Wieder Sonntags

Bianca Holzman

Op 9-jarige leeftijd zong de in Oostenrijk geboren Bianca Holzmann enthousiast op bruiloften en feesten..

Muziek heeft haar haar hele leven begeleid en al vroeg bleek dat dit niet bij een hobby moest blijven. Na vele jaren in het koor, begon ze op 13-jarige leeftijd aan haar vocale opleiding in pop en soul. Maar haar hart heeft altijd geklopt voor Duitse schlagers.

Een bijzondere stem, een brutale blik en de juiste portie passie - precies met deze ingrediënten moet Bianca's "WOW-effect" de fans overtuigen!

Ervaringen op het podium, ook samen met vooraanstaande collega's als Beatrice Egli, Vanessa Mai en voXXclub, maken van haar een artieste wiens enthousiasme voor wat ze doet gemakkelijk te geloven is.

Als Bianca niet zingt, werkt ze als tandartsassistente of zorgt ze voor haar viervoeters - paard Evita en Coco, Lenny & Lucy, hun drie honden.

De Oostenrijkse Bianca Holzmann begint haar debuut als zangeres met authentieke en stoere pophits. Met haar brutale blik en bijzondere stem brengt Bianca een nieuwe kleur in de muziekwereld

Agatha Singer

Agatha Singer werd geboren in een gezin met 2 jongere broers in Transsylvanië. Er werd veel gezongen bij de familie Singer. Van jongs af aan leerde Agatha's grootmoeder al haar kleinkinderen heel veel liedjes. Agatha groeide op in het huis van haar ouders met Duitse hits, wat haar vanaf dat moment fascineerde.

Nadat ze zichzelf op 10 jarige leeftijd gitaar had leren spelen, begeleidde ze de "Singer-Sanger" met veel plezier op de gitaar. Ze zongen liedjes als "Ein bisschen friede", "Schon ist es auf der welt zu sein" of "Ein herz fur kinder" en vele anderen. Vele familieoptredens volgden, waarbij Agatha's zanguitvoeringen door het publiek zeer positief werden gewaardeerd.

De passie voor muziek, zang en liefde voor Duitse hits waren altijd aan haar zijde. Agatha kan nu terugkijken op vele jaren podiumervaring. Van 2006 tot 2016 was ze de leadzangeres van de "Gruppe Himalaya". Naast haar solocarrière treedt ze sinds 2017 op als "Duo RIX" met Richard Melas en inspireerde ze het publiek op verschillende dansevenementen.

Met haar zangprestatie en haar sympathieke karakter wil Agatha veel geluk in de harten van mensen toveren, plezier en vreugde schenken. Als ze op het podium staat, laat de muziek haar dansen, zweven en dromen. De momenten waarop het applaus weerklinkt, zijn voor hen een kostbaar geschenk.

"Ik heb mijn hele leven van muziek gehouden en ik zal er altijd van houden. Het maakt niet uit hoe je je voelt, het is er! Met muziek kun je uitdrukken wat niet onder woorden te brengen is. Het maakt ons verdrietig, troost en helpt ons op veel manieren dingen weg ..."

Blechquetscher

100% Live is sinds 2012 de basisvereiste voor elk optreden van Johannes, Clemens, Florian, René en Elias.

De 5 jongens zorgen voor de beste sfeer op elk podium. Het live programma van de Blechquetscher is gebaseerd op de wensen van het publiek. Van actuele hitparades, rock, pop, schlagers, Austro-Pop, Volksmusik tot de typische Blechquetscher sound, alles is terug te vinden in het repertoire. Of het nu gaat om tentfeesten, ballen, bruiloften, Fruhshoppen of andere evenementen - elk evenement wordt een hit met de Blechquester!

In 2018 werd de debuut-cd "jung-Echt-Steirisch" gepresenteerd en met de titels "Wir vom Zirbenland" en “Siehst du die berge uber dem tal" behaalden ze vele overwinningen in de ORF luisterhitsparades op Radio ORF Karinthië en Radio ORF Tirol.

Allgau Power

Stemming van de afdeling party, fun en actie. De bühne beeft bij ieder optreden bij de uit het Bayerische Allgau komende muzikanten.

Allgau Power is in tussen over de landsgrenzen bekend als klasse party stemming, mooie muziek en sensationele shows en zijn met hun Alpenlandische “Men-Power” op de beste weg, nieuwe muzikalische accenten aan het stemmings gehalte toe te voegen.

Het plezier dat Reiner, Dani, Manfred, Max, Moritz en Jakob op het podium hebben, blijft bij het publiek nit lang verborgen blijft bij het publiek niet lang verborgen en dat bekend onwaarschijnlijk meedoen.

Het muzikale repertoire bestaat uit volksmuziek en de Duitse schlager, evergreens , feest hits en de actuele hits van de Duitse en internationale muziek. Ook de eigen party hits ontbreken natuurlijk ook niet bij het live programma.

Het met originele show onderdelen volgestopte programma en de perfecte bühne presentatie, ondersteund door een gigantische lichtshow maken het publiek enthousiast en een concert blijft in het geheugen staan van het publiek. En daar kont het allemaal op aan.

Alina maakt pop met zeldzaamheid. Ze zingt songs, die met een genadeloze openheid en het binnen naar buiten brengt. Daarbij valt ten eerst haar stem op : een genuanceerde, warme adem. Een stem die men al snel weer herkent.

Ze werd in de jaren negentig met de muziek bekend. Snel werd het duidelijk dat ze er meer in zat voor haar. Ze ontdekte de vinyl verzameling van haar ouders, wat een gedenkwaardige ontmoeting werd. Hoewel ze toen geen liedjes maakte, maar door de schat aan de platen van haar ouders, verscherpte haar blik naar voren. Hierbij kwamen klassiekers van Michael Jackson, Mariah Carey, Chris Isaak. Het is deze speciale mix die haar latere werk vorm ging geven.

Dat Alina op een dag de liefde voor de muziek vond, was al in de vroegere kinderjaren begonnen. Haar ouders, die net zoals de grootouders instrumenten bespeelde, leefde hun passie uit in een band. Gedurende de regelmatige optredens werd de kleine Alina in de opname ruimte achtergelaten en zo werd ze bekend met de live muziek. Haar eerste optreden had ze als zevenjarige, niet groot, alleen maar een familiefeest. Voor Alina was dat een cruciale ervaring. Dat applaus hoor ze vandaag nog.

De weg naar het eerste album is een hobbelige weg geworden, Er ontstonden veel twijfels.. Een afgebroken studie, talloze deeltijdbanen en een stembandoperatie laten de grote droom steeds verder weg komen. Maar de muziek laat haar niet gaan, ze vecht voor wat haar waard is, haar liedjes, haar passie, haar visie. Daarom heeft Alina heel duidelijke ideeën, het zijn tenslotte haar liedjes - ze schrijft teksten, verzamelt ideeën en ontmoet steeds meer mensen die haar helpen haar visies te realiseren. Dus een hele reeks stukken, die ze schrijft met sympathieke partners.

Haar debuut album “Die Einzige” is onlangs uitgekomen.

Alex Rosenrot was al erg vroeg op de bühne. Al vanaf haar 6e was ze bij de familie bekend dat ze stond te zingen op tafels en stoelen. Meestal ondersteund door haar opa met de accordeon. Twee jaar later zong ze in een restaurant begeleid door de band die speelde het lied   „Ich wünsch mir einen kleinen nTeddybär“. Toen ze 10 jaar was begon haar neef, die muzikant en componist was, zich om haar te bekommeren en schreef voor Alex een paar nummers die ze ook voor het publiek presenteerde. Haar mentor, die haar talent al vroeg ontdekte, haalde haar later bij een band, die Duitse pop en rock speelde. Door alle kennis die ze had opgedaan in bv koren, leerde Alex veel in deze tijd.  In 1991 haalde de formatie de eerste plaats bij de talenten show “Hut ab“  van de ZDF . Enige tijd later wisslede Alex als zangeres en ging naar een part cover band. De muziek was nu haar hobby, naast haar werk.

In  de    jaren 2009/2010 was Alex een bandlid van de ZDF  Fernsehgarten live Band,   waar  ze ook vele bekende artiesten als achtergrondzangeres begeleidde.   In 2009 kwam haar debuutsingle, als Duo, uit : „In   einer   einzigen   Nacht“.   De   titel kwam in de Duitse charts in de top 20 terecht.   Daarna volgde titels zoals   „Voll erwischt“, „Nur diese  Nacht mit dir“ en „Ja ja du kannst uns mal“, die weer voor volle dansvloeren en stemming zorgde. 

In 2012 stopte ze als duo en ging als solo artieste verder. Haar eerste solo single kwam uit in November 2012: „1000 und   einmal“. In 2013 volgde, „Dass du nicht bei mir bist“.  Deze beide singles werden nog uitgebracht onder de naam Rosenrot. Haar titel „Schönes   bleibt“  was de eerste titel onder de naam Alex Rosenrot.. Met dit nummer bereikte ze ook Italië. De titel was in de hitparades van Zuid Tirol bij de bovenste plaatsen te vinden. In mei 2016 kwam haar titel „Federleicht“ uit. 1000 Liebeslieder  de nieuwe titel van Alex is ook al uitgebracht en ze is druk bezig met haar eerste album welke zal verschijnen begin 2017.

Alexander Ferro –zijn hart slaat voor de muziek!

Alexander werd op 04.06.1981 in Rotenburg an der Fulda geboren. Al zeer vroeg, op zijn 6e, was zijn liefde voor de muziek herkenbaar. Piano’s en keyboards, dat trok Alexender magisch aan en dat is tot vandaag de dag zo gebleven. Vanaf de accordeon bereikte hij uiteindelijk de piano en het orgel.. Na een afgesloten beroepsopleiding voor technische tekenaar maakte hij de vakstudie af. Dan begon hij in 2005 een studie voor het diploma Informatie- en communicatie technologie, welke hij in 2008 met een diploma afsloot. Zijn muzikalische carrière wordt er nog bijgevoegd : naast talrijke schoolprojecten, zoals musicals, schoolbands, begon Alexander zijn muziek loopbaan met de commerciële muziek.

Naast zelfstandige optredens en duo’s speelde hij in een Top 40 coverband en ook in talrijke andere dans- en show bands, soms met een artiest als belgeleiding. Vandaag de dag schrijft en componeert hij muziek voor zichzelf en andere muzikanten.

Angela Novotny werd geboren in geboren. Haar ouders waren niet muzikaal, maar ze herkende al snel het talent van hun dochter. Vanaf 6 jar leerde Angela de accordeon Al snel kwam het eerste optreden in het dorp.

Al snel werd Angela bij de muziekschool voor zang en piano. Op haar 11e kreeg ze haar eerste versterker en een elektronisch orgel. Ze werd Duitslands jongste entetainer, zong liedjes van Paola, Nicole, Nana Mouskouri.

Na de school begon Angela een studie aan de muziek hoge school in Leipzig en sloot deze af met een staatsexamen en zangdiploma af in 1987. Haar carriere gaat snel vooruit, eerrste optredens, concerten. Tv optrerden en optredens in het buitenland o.a.Polen, Tsjechie, Joegoslavie en ze zingt nu ook eigen liedjes.

Angela leerde tijdeens een gastoptreden haar man kennen en ze kegen in 1989 meen zoon Florian. Door de stem van Angela en de kookkunsten van haar man ontstond het eerste duitse muziekhotel.

Angela werkt steeds aan haar carriere en schrijft steeds haar eigen liedjes. Met  de titel „Du bist alles, was ich habe“ wint ze een TV show, ontving een uitnodiging voor „Achims Hitparade“ en is een vaak geziene gast in verschillende TV programma’s. Meerdere CD’s en muziekprodukties volgen en Angela bereikt al snel met haar diepe warme stem de harten van de luisteraars.

De titel “Jede Nacht hat einen Stern“ stond hoog in de hitparades en wint ze meerdere male3n de “ Fernsehhitparade des Deutschen Schlagerverbandes” en ontving in 2009 de mediaprijs als beste zangeres.

Er volgde meerdere titels zoals wie „In Piräus blühn wieder die Rosen“, „Wenn nachts die Seele weint“, „Sing der Welt ein Lied“, „Licht in dieser Nacht“, „Sommerregen“. In maart 2011 kwam de titel „Fremde Augen„ meteen op de eerste plaats binnen in de hitparades en 7 weken lang wist ze steeds bij de eerste vier van de grote namen van de schlager wereld te staan. In Juli 2011 kwam de uitnodiging voor de zomerhitparade van de NDR en hier bereikte ze een 2e plaats. De volgende swucces singles lieten niet lang op zich wachten. De single “Nie mehr“ stond meer de 14 weken in de hitparades. 

Angela Novotny, een zangers met macht, passie en een bijzondere stem, heeft steeds een lach en bereikt de harten van de fans.

Andreas werd in Zwiesel in het Bayerischen Wald geboren. Al vroeg werd zijn grote muzikale talent ontdekt. Door zijn opa, die zelf ook harmonika speelt, leerde hij spelen op de steirische harmonika. Door een muzikale opleiding kon hij zijn vakbekwaamheid tot een hoog niveau brengen.

Optredens, zoals bij Gerhardt van de Zellberg Buam in Zellberg Stüberl, bij “Geigenfest” van “Da Zillertaler und die Geigerin”, het Kinderfestival bij Eberhardt Hertel, en veel meer. Verder speelt hij ook gitaar en keyboard.

De jonge muzikant heeft al veel bereikt. Hij is niet alleen bij de “Teufelts Buam” , de kopman, maar neemt ook het gehele management van de groep op zich en is daarnaast ook nog als componist en liedjesschrijver werkzaam

De groep “Teufelts Buam” heeft zich al bewezen in de ARD uitzending ,,Immer wieder sonntags,, van Stefan Mross.

Andreas Martin rondde een muziekstudie af. Als zanger scoorde hij zijn eerste hit in 1982 met Amore Mio, waarmee hij de 25e plaats bereikte in de Duitse hitparade. Een nog groter succes was de door Drafi Deutscher gecomponeerde single Du bist alles (Maria, Maria) uit 1987.

In 1989 nam hij deel aan het Eurovisiesongfestival met het lied Herz an Herz. Hij werd de vierde van tien deelnemers.

Andreas Martin schreef ook liedjes voor andere schlagerzangers zoals Juliane Werding, Wolfgang Petry, Nino de Angelo en Roger Whittaker.

In 1991 en 1992 vormde hij samen met Drafi Deutscher het Pop-Duo "New Mixed Emotions", en samen produceerden ze het album Side By Side. Met de hiervan afkomstige singles Sensuality (When I Touch You) en Lonely Lover scoorden ze in 1991 zeer hoog in de Hitparade van de ZDF.

In 1994 haalde Andreas Martin bij het jaarlijkse Schlagerfestival met de titel So lieb ich dich de 3e plaats, en kreeg van Dieter Thomas Heck de Bronzene Muse overhandigd.

Vanaf 1993 schreef hij liedjes voor het Oostenrijkse duo Brunner & Brunner, die zeer succesvol waren. De eerste single die hij voor Brunner & Brunner schref was "Schenk mir diese eine Nacht".

Tegenwoordig woont Andreas Martin in Neunkirchen-Seelscheid. In 2006 had hij voor het eerst sinds 1995 weer succes met de single "Einmal zu oft", die 4 weken in de hitparade bleef staan. De single "Ich fang Dir den Mond" uit 2008 was een nog groter succes.

Albums :

 • 1982 Andreas Martin
 • 1984 Was man Liebe nennt
 • 1987 Du bist alles
 • 1988 Nur bei Dir
 • 1990 Ein Teil von mir
 • 1991 Side By Side)
 • 1992 Verbotene Träume
 • 1994 Herz oder gar nichts
 • 1995 Alles Gute, in Liebe
 • 1997 Mit Dir und für immer
 • 1998 Allein wegen dir
 • 2001 C'est la vie
 • 2002 Das Beste
 • 2003 Niemals zu alt
 • 2005 Wir leben nur einmal
 • 2006 Gib niemals deine Träume auf
 • 2007 100 Prozent Sehnsucht
 • 2008 Mondsüchtig
 • 2009 Aufgemischt
 • 2010 Lichtstrahl
 • 2012 Kein Problem

Andreas Hastreiter

Als opkomend talent on de volkstumliche wereld enthousiasmeert Andreas Hastreiter met zijn natuurlijke charme als zanger en muzikant met de steirische harmonica en de klarinet zijn toeschouwers. Andreas werd geboren op 10 september 1994 in de Gemeente Kollnburg in het Bayerische Wald.

Carrière

Al met negen jaar begon Andre4as, geïnspireerd door zijn neef, met het bespelen van de Steirische Harmonika. Als snel beheerste hij de tonen, openende hij steeds bij het oefenen de ramen van de boerderij van zijn ouders, zodat alle bezoekers en buren hem konden horen. Onvermijdelijk volgde, uit zijn eigen aansturing, zeer vroeg enige optredens tijdens verjaardagen en feestavonden. Al na een korte tijd zorgde hij voor geode stemming bij elk feest, waarbij hij ook naast de muziek moppen, show stukken en drinkspreuken als beste kon geven.

Zijn vreugde om muziek te maken voegt daarbij toe, dat hij inmiddels in geheel Duitsland en ook in Oostenrijk met zijn Steirische harmonica onderweg is. Gelijktijdig leer hij de Bohmische klarinet en nam zangles. Naast zijn solo optredens werkte hij ook bij een Oberkrainer groep als klarinettist mee en trad ook diverse malen als duo op o.a. met zijn zuster Christine.

In 2009 nam Andreas Hastreiter, na diverse kwalificaties in Vilshofen, deel aan de Alpengrandprix Finale in Meran met zijn lied “Sommerparty”. Kort daarna volgde zijn eerste tv optreden.

Een groot succes was zijn optreden in de bekende ARD show “Immer Wieder Sonntags”met presentator Stefan Mross. In de zomer van 2012 mocht hij zich negenmaal met zijn titel “Sommer in meinem Herzen“ presenteren. Nadat hij halverwege het seizoen winnaar werd, kozen de toeschouwers in de finale hem als “Sommerhitkönig 2012”. In deze tijd werd zijn fan groep steeds groter. Zijn zomertitel verscheen ook op een single CD.

Met de titel van zijn nieuwste CD „I komm heute Nacht auf a Busserl zu Dir“ werd hij als jong talent voor Duitsland uitgekozen en in de Musikantenstadl (Ingolstadt) met Andy Borg uitgenodigd om op te treden. Bij deze verkiezing van jong talent trad hij tijdens de Silversterstadl in Klagenfurt. op tegen de deelnemers uit Oostenrijk en Zwitserland op om te strijden voor de “Stadlstern”. De toeschouwers maakte de keuze wie van de drie talent met de prijs naar huis ging. Andreas Hastreiter werd tweede. Eerste werden de Geschwister Weber (Zwitserland) en derde Laura Kamhuber (Oostenrijk

Midden jaren 90 werd de band door de succesvolle schlagercomponist en –producent opgericht. De band zou in de stijl van Billy Vaughn instrumentale nieuwe opnames van schlager en evergreens in saxofoon klanken spelen. Ze worden beschouw als het perfecte voorbeeld van de lichte muziek. De zevenkoppige groep met drie saxofonisten wisselt in de jaren regelmatig van bezetting. Halverwege de jaren 2000 hebben de "Singenden Saxophone" hun doorbraak. In 2003 namen ze deel aan de Grand Prix der Volksmusik, met de instrumentale titel “Ich denk so gern an Billy Vaughn”. Ze kwamen hiermee in de finale en bereikte de 10e plaats. Twee jaar later konden ze na hun tweede Grand-Prix deelname met Du bist mein erster Gedanke  voor het eerst een album noteren ein de officiele duitse charts. Het volgende jaar wonnen ze de duitse voorverkiezing voor de Grand Prix en in de finale haalde ze de zesde plaats. In de volgende jaren stond de band met diverse albums in de charts met een plaats in de top 30. Mandolinen und Mondschein en Du bist nicht allein haalde Goud voor 100.000 verkochte exemplaren In 2008 wonnen ze weer de Grand-Prix-voorverkiezingen. Het grootste deel van het repertoire van de band zijn  de saxaphone versies van bekende schalgers, oldies eb instrumentale nummers uit de jaren 50 tot heden. Daarnaast spelen ze ook enige eigen gecomponeerde stukken. Sommige waren ook met zang o.a. de Grand Prix bijdrage Ich denk so gern an meine Mutter (2008).

Op dit moment bestaat de band uit :  
Marcus Rüdel, Saxophon, Gesang 
Alexander Mildenberger, Saxophon
Darius Hummel, Saxophon
Helmut Rückert, Gitarre, Gesang
Gerhard Kölbl, Keyboard
Rainer Weck, Bass
Tom Peroutka, Schlagzeug

Simone
Simone is een van de succesvolste Oostenrijkse schlager-zangeressen. Als met haar 15e zong ze in een tiener bandje en later zong ze voor Oostenrijk tijdens het Eurovisie Songfestival 1990 in Zagreb de titel „Keine Mauern mehr“ en eindige op een 10e plaats. Vele projecten volgden daarna o.a. als toneelspeelster en danseres bij de show “Dancing Stars”. Simone is nu sinds haar hit “Wahre liebe”uit 1994 niet meer weg te denken bij de Duitse schlager. Ze werd in de loop van haar carrière met diverse Gold-Awards onderscheiden.

Charly Brunner
De carrierre van Charly Brunner is nui begonnen aan zijn 4e decennia.
Samen met zijn broer Jogl was hij natuurlijk deel van het bekende duo Brunner & Brunner. Sinds het uit een gaan van het duo gaat Charly nu al in zijn derde solo jaar beginnen. Het solo debuut album “Ich glaub an die Liebe” kwam in de Duitse hitparades binnen op de 22e plaats en bereikte in Oostenrijk de 7e plaats.

De zanger met de markante diepe stem is verantwoordelijk voor diverse hits zoals „Wir sind alle über 40“, „Schenk mir diese eine Nacht“ „Bis in alle Ewigkeit“ Zijn discografie telt naast tientallen albums ook diverse DVDs,  Over zijn vele verkochte albums (verzamelalbums niet meegerekend) ontvingen Brunner & Brunner den Echo, den Amadeus Austrian Music Award en ontvingen 10 Mal de Goldenen Stimmgabel. Ook wonnen ze diverse maal de legendarische ZDF-Hitparade.

Norbert Berger zong in een band die een zangeres zocht. Ze vonden Jutta Gusenburger, traden eerst op als Jutta und das Quintett Royal maar vanaf 1965 gingen ze als Cindy & Bert door het leven.

Op 20 mei 1967 trouwde het paar, ze kregen één zoon: Sascha.

Hun eerste hit Saturday Morning was een bescheiden succes, naarmate er meer opgetreden werd gaf Bert zijn werk op om zich volledig op de showbizz te storten. In 1972 namen ze aan de Duitse preselectie voor het Eurovisiesongfestival deel met het nummer Geh die Straße, maar ze konden niet winnen. Een jaar later deden ze opnieuw mee met Wohin soll ich gehen?, weer wonnen ze niet maar datzelfde jaar hadden ze wel hun grootste hit Immer wieder Sonntags. De songtekst van dit liedje werd geschreven door Dries Holten, ook bekend van het duo Sandra en Andres. Die hit moet de mensen vertrouwen gegeven hebben want een jaar later stonden ze wel op het songfestivalpodium met Die Sommermelodie, helaas werden ze laatste. In 1978 wilden ze herkansen met Chanson d'été maar ze konden niet winnen. Ze hadden intussen nog wel hits gehad als Spaniens Gitarren en Wenn die Rosen erblühen in Malaga. Ze waren het succesrijkste schlagerduo uit de jaren '70.

In 1984 leenden ze hun stemmen voor de televisietekenfilm Saarlodris. In 1988 ging het koppel uit elkaar en gingen ze, ook muzikaal, elk hun eigen weg.

Cindy ging als Cindy Berger solo en had successen met Und leben will ich auch en Bleib' heut' bei mir. Ze zong ook samen met Roger Whittaker.

Bert Berger schreef liedjes en produceerde ze verder.

Midden jaren 90 traden ze nog eens samen op, twee jaar later namen ze zelfs een nieuw lied op Ich habe die Rose geseh'n waarmee ze als 7de eindigden bij het Schlagerfestival. Het duo trad daarna nog jarenlang samen op, totdat Bert in 2012 op 66-jarige leeftijd aan een longontsteking overleed.

Cindy & Bert werden gezien als het droompaar van de Duitse schlager.

 

Bata Illic werd op 30 september 1939 geboren in Belgrado. Al in zijn kinderjaren hield hij van de muziek. Als zoon van een ambtenaar deed hij eerst een normale opleiding. Na zijn examen studeerde hij voor Engels, Italiaans, Literatuurgeschiedenis en is hij gediplomeerd filoloog, met een leraren examen voor talen. Naast de studie ging bata in 1959 naar zangonderwijs en verzamelde eerste podium ervaring met zijn kleine band. Dan kreeg hij een uitnodiging om naar Duitsland te komen om daar in diverse Amerikaanse Clubs te komen zingen. Bata beslist om met zijn Joegaslavische vriendin (nu vrouw) in Duitsland te blijven en duits te gaan leren.

 In 1966 treft hij producent Cnnu Scheffel. In  1967 verschijnt zijn eerste single "Die Welt Ist Voller Liebe".  In 1968 neemt Bata de titel "Mit Verbundenen Augen" auf , die hij in 1969 in de eerste ZDF-Hitparade voorstelt. Ruim 62x is Bata gast in de uitzending. In de jaren 70 volgde er vele hits. In de tachtige jaren is de schlagerzanger plotseling niet meer zo geliefd. Maar Bata treedt in deze jaren nog steeds op bij gala’s, stadsfeesten, tentfeestenen nog veel meer.  Ook neemt hij meer platen en CD’s op.

Nu met de schlager-revival en de laatst geproduceerde CD “Wie ein liebelslied” heeft Bata weer een echte hit geproduceerd, die bij de radiozenders weer regelmatig gedraaid wordt. Hiernaast heeft hij ook nog vele optredens gehad bij TV uitzendingen. Waar Bata live optreedt, wordt het publiek enthousiast.

Wie kent ze niet, de hits zoals :

"Mit verbundenenAugen"

"Schwarze Madonna"

"Ich möcht der Knopf an deiner Bluse sein"

"Mädchen mit den traurigen Augen”

“Mit meiner Balaleika war ich der König auf Jameika"

"Michaela"

"Wie ein Liebeslied"

Schlager nieuws

Geen feed gevonden
De foto's op deze site zijn alleen ter promotie van de artiesten en zullen niet verder gebruikt worden voor commerciële doeleinden.