Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Alexandra Lexer komt uit het Lesachtal. De familie is al vele jaren bekend in de muziek : Lesachtaler sextet, Blaaskapel, Famile muziek.Marching Band, familie muziek. De vader was volbloed muzikant en wilde dit doorgeven aan zijn drie kinderen. Muziek is voor haar iets persoonlijks. In 1994, tijdens een live optreden met de  hele familie stierf de vader op het podium. Twee jaar lang kon ze geen muziekinstrument meer aanraken. Na twee jaren begon de familie wee rnuziek te maken, Band 3L. Alexandra besloot om haar toekomstige carriere in de muziek door te brengen en volgde een beroepsopleiding in Klagenfurt. Het hield hier niet op en Alexandra begon op haar 15e een studie professionele studie zanglessen aan het conservatorium Lexer Alexandra. Haar pad die ze gevolgd had maakte een wending, ze ging studeren als verpleegkundige.

Haar muzikantenleven kwam weer bij toeval om de hoek kijken. Iemand hoorde haar stem en maakte haar bij een producent  bekend. Er werd door Alexandra een demo minidisk gemaakt. Deze kwam bij Koch Universal terecht. Daar vonden ze het de slechtse demo, maar de stem was indruwekkend. Er werd gezocht naar nummers en zo kwam de eerste CD “Und ich dachte, es ist liebe”uit.
Het eerste grote tv optreden van Alexandra was tijdens een van de uitzendingen van Florian Silbereisen. Florian en Alexandra zongen toen een duet.
Naar haar debuutalbum uit 2008, grote tv optreden bij Weihnachtsfest der volksmusik, Sommerfest der Volksmusik en optredens samen met oa Kastelruther Spatzen, Nockalm Quintett, Claudia Jung en een tournee met die Jungen Tenoren en Patrick  Lindner verscheen in 2010 haar tweede album.