Immer Wieder Volksmusik

Oostenrijk
Oostenrijk
Welkom bij Immer Wieder Volksmusik. Het volksmuziek en schlager programma bij Radio Stad Montfoort, met de beste muziek uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Zuid Tirol.
Duitsland
Duitsland
De uitzending is elke zondag te beluisteren van 14.00 - 16.00. Radio Stad Montfoort is te ontvangen in de omgeving van Montfoort in de ether op 106.8 FM en op de kabel in Montfoort en Linschoten (analoog) op 102.9 FM.
Zwitserland
Zwitserland
Ook te beluisteren via internet (www.radiostadmontfoort.nl). Elke week is er een artiest van de week, met informatie over de artiest en drie singles.
Zuid Tirol
Zuid Tirol
Verder ook nog een agenda met tips van bijv. concerten, busreizen etz. Voor de rest, tussen alle muziek door, nieuws over de artiesten. Dus elke zondag van 14.00 - 16.00 : "IMMER WIEDER VOLKSMUSIK"

CD van de maand / Artiest van de Week

CD van de maand
CD van de maand
Artiest van de Week
Artiest van de Week
Elke week drie artiesten van de aflevering van Immer Wieder Sonntags

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief
 

 

Bata Illic werd op 30 september 1939 geboren in Belgrado. Al in zijn kinderjaren hield hij van de muziek. Als zoon van een ambtenaar deed hij eerst een normale opleiding. Na zijn examen studeerde hij voor Engels, Italiaans, Literatuurgeschiedenis en is hij gediplomeerd filoloog, met een leraren examen voor talen. Naast de studie ging bata in 1959 naar zangonderwijs en verzamelde eerste podium ervaring met zijn kleine band. Dan kreeg hij een uitnodiging om naar Duitsland te komen om daar in diverse Amerikaanse Clubs te komen zingen. Bata beslist om met zijn Joegaslavische vriendin (nu vrouw) in Duitsland te blijven en duits te gaan leren.

 In 1966 treft hij producent Cnnu Scheffel. In  1967 verschijnt zijn eerste single "Die Welt Ist Voller Liebe".  In 1968 neemt Bata de titel "Mit Verbundenen Augen" auf , die hij in 1969 in de eerste ZDF-Hitparade voorstelt. Ruim 62x is Bata gast in de uitzending. In de jaren 70 volgde er vele hits. In de tachtige jaren is de schlagerzanger plotseling niet meer zo geliefd. Maar Bata treedt in deze jaren nog steeds op bij gala’s, stadsfeesten, tentfeestenen nog veel meer.  Ook neemt hij meer platen en CD’s op.

Nu met de schlager-revival en de laatst geproduceerde CD “Wie ein liebelslied” heeft Bata weer een echte hit geproduceerd, die bij de radiozenders weer regelmatig gedraaid wordt. Hiernaast heeft hij ook nog vele optredens gehad bij TV uitzendingen. Waar Bata live optreedt, wordt het publiek enthousiast.

Wie kent ze niet, de hits zoals :

"Mit verbundenenAugen"

"Schwarze Madonna"

"Ich möcht der Knopf an deiner Bluse sein"

"Mädchen mit den traurigen Augen”

“Mit meiner Balaleika war ich der König auf Jameika"

"Michaela"

"Wie ein Liebeslied"

Schlager nieuws

Geen feed gevonden
De foto's op deze site zijn alleen ter promotie van de artiesten en zullen niet verder gebruikt worden voor commerciële doeleinden.