Immer Wieder Volksmusik

Oostenrijk
Oostenrijk
Welkom bij Immer Wieder Volksmusik. Het volksmuziek en schlager programma bij Radio Stad Montfoort, met de beste muziek uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Zuid Tirol.
Duitsland
Duitsland
De uitzending is elke zondag te beluisteren van 14.00 - 16.00. Radio Stad Montfoort is te ontvangen in de omgeving van Montfoort in de ether op 106.8 FM en op de kabel in Montfoort en Linschoten (analoog) op 102.9 FM.
Zwitserland
Zwitserland
Ook te beluisteren via internet (www.radiostadmontfoort.nl). Elke week is er een artiest van de week, met informatie over de artiest en drie singles.
Zuid Tirol
Zuid Tirol
Verder ook nog een agenda met tips van bijv. concerten, busreizen etz. Voor de rest, tussen alle muziek door, nieuws over de artiesten. Dus elke zondag van 14.00 - 16.00 : "IMMER WIEDER VOLKSMUSIK"

CD van de maand / Artiest van de Week

CD van de maand
Artiest van de Week
Elke week drie artiesten van de aflevering van Immer Wieder Sonntags
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Angela Novotny werd geboren in geboren. Haar ouders waren niet muzikaal, maar ze herkende al snel het talent van hun dochter. Vanaf 6 jar leerde Angela de accordeon Al snel kwam het eerste optreden in het dorp.

Al snel werd Angela bij de muziekschool voor zang en piano. Op haar 11e kreeg ze haar eerste versterker en een elektronisch orgel. Ze werd Duitslands jongste entetainer, zong liedjes van Paola, Nicole, Nana Mouskouri.

Na de school begon Angela een studie aan de muziek hoge school in Leipzig en sloot deze af met een staatsexamen en zangdiploma af in 1987. Haar carriere gaat snel vooruit, eerrste optredens, concerten. Tv optrerden en optredens in het buitenland o.a.Polen, Tsjechie, Joegoslavie en ze zingt nu ook eigen liedjes.

Angela leerde tijdeens een gastoptreden haar man kennen en ze kegen in 1989 meen zoon Florian. Door de stem van Angela en de kookkunsten van haar man ontstond het eerste duitse muziekhotel.

Angela werkt steeds aan haar carriere en schrijft steeds haar eigen liedjes. Met  de titel „Du bist alles, was ich habe“ wint ze een TV show, ontving een uitnodiging voor „Achims Hitparade“ en is een vaak geziene gast in verschillende TV programma’s. Meerdere CD’s en muziekprodukties volgen en Angela bereikt al snel met haar diepe warme stem de harten van de luisteraars.

De titel “Jede Nacht hat einen Stern“ stond hoog in de hitparades en wint ze meerdere male3n de “ Fernsehhitparade des Deutschen Schlagerverbandes” en ontving in 2009 de mediaprijs als beste zangeres.

Er volgde meerdere titels zoals wie „In Piräus blühn wieder die Rosen“, „Wenn nachts die Seele weint“, „Sing der Welt ein Lied“, „Licht in dieser Nacht“, „Sommerregen“. In maart 2011 kwam de titel „Fremde Augen„ meteen op de eerste plaats binnen in de hitparades en 7 weken lang wist ze steeds bij de eerste vier van de grote namen van de schlager wereld te staan. In Juli 2011 kwam de uitnodiging voor de zomerhitparade van de NDR en hier bereikte ze een 2e plaats. De volgende swucces singles lieten niet lang op zich wachten. De single “Nie mehr“ stond meer de 14 weken in de hitparades. 

Angela Novotny, een zangers met macht, passie en een bijzondere stem, heeft steeds een lach en bereikt de harten van de fans.

Schlager nieuws

 • Johanna Mross wil banketbakster worden
  Johanna Mross, dochter van Stefanie Hertel en Stefan Mross, doet een opleiding om banketbakster te worden. Johanna Mross speelt en zingt in de band "More than words". Deze band is opgericht door haar moeder Stefanie Hertel en haar man Lanny speelt en zingt ook in deze band om samen countrymuziek te maken. Ze gaan met de band op tour en hebben vorig jaar hun tweede album "Today" uitgebracht. Dan ligt het bijna voor de hand dat de dochter van zangeres Stefanie Hertel en zanger en presentator Stefan Mross ook zangeres wordt. Daarnaast is ze ook nog eens een kleinkind van volksmuziekzanger Eberhard Hertel....toch gaat de 21-jarige haar eigen weg. Johanna Mross zit nu in haar tweede leerjaar van de opleiding tot banketbakker en maakt volgens Stefanie hele mooie taarten.
 • Hast du Zeit? vraagt Rudy Giovannini
  Rudy Giovannini presenteert de nieuwe single en videoclip "Hast du Zeit" van zijn nieuwe gelijknamige album wat op 14 april a.s. verschijnt.
 • Anna-Maria Zimmermann is geopereerd
  Anna-Maria Zimmermann is succesvol geopereerd. De Schlagerzangeres had de fans vooraf al medegedeeld dat ze op 31 januari j.l. geopereerd moest worden. Dat Anna-Maria Zimmermann in 2010 zwaar gewond was na een helikopter ongeluk weet vrijwel iedereen die interesse in de Schlagerwereld heeft. Dat haar linkerarm daardoor verlamd is, weet ook vrijwel iedereen. De meesten weten niet dat Anna-Maria nog altijd heel veel pijn heeft en dat de 34-jarige na het ongeluk vele malen geopereerd moest worden. Nu heeft Anna-Maria zich voorbereid voor weer een operatie. Deze operatie stond al een aantal jaren op de planning en zal de kwaliteit van haar leven verbeteren en vooral minder pijn. Ze heeft de operatie jarenlang voor zich uit geschoven vanwege de kinderen, optredens of omdat het op dat moment niet in haar leven paste. Eind vorig jaar merkte Anna-Maria dat het nu in haar leven moest passen ook al had ze gewoon geen zin in nog een operatie. Toch moest ze het doen om 's morgens ontspannen op te kunnen staan en 's avonds niet met pijnstillers te moet inslapen. Vandaag, 2 februari, liet Anna-Maria Zimmermann weten dat het heel goed met haar gaat en dat ze alweer zover is om naar huis te gaan. Dat is nog wat te vroeg want ze is haar rust nog nodig.Het SCHLAGERBURO wenst Anna-Maria Zimmermann van ganser harte beterschap en dat de kwaliteit van leven voor haar veel beter word.
 • Andrea Berg met "Viel zu schön um wahr zu sein"
  Andrea Berg met de titel "Viel zu schön um wahr zu sein" van haar album "Ich würd's wieder tun (Gold Edition)". De titel "Viel zu schön um wahr zu sein" staat deze week op de 2e plaats van de Duitse Airplay charts.
 • "Mr. Amarillo" heeft dementie
  De zanger van de hit "Amarillo", Tony Christie, leid aan dementie.In een BBC breakfast interview zei de zanger onlangs, dat hij de diagnose twee jaar geleden kreeg. Desondanks werkt de 79-jarige gewoon door. "Als je, je zorgen daarover maakt dan kom je niet verder. Negeer het, ga door met wat je deed", aldus Tony Christie.Hij uit zich hierover omdat hij vele mensen heeft ontmoet, die dementie hebben en zich daarover zorgen maken. Hij is naar specialisten gegaan, neemt zijn medicatie, die geleidelijk aan zouden werken. Bovendien heeft hij de hoop dat er over een paar jaar medicatie is die deze ziekte kunnen genezen.Daarnaast heeft hij uitgevonden dat muziek een deel van de genezing van dementie is. Elke keer als hij op de bühne gaat en werkt, dan helpt hem de muziek.Tony Christie is nog veelvuldig in Duitsland, zoals in 2021, voor concerten en evenementen waar meestal ook vele Schlagerartiesten optreden.
 • Marc Pircher met "Knallrot"
  Marc Pircher presenteerde de song "Knallrot" tijdens het evenement "Wenn die Musi spielt" van afgelopen 21 januari.  De titel "Knallrot" stamt van zijn actuele album "30 Jahre - Typisch Marc Pircher".
 • cd + dvd Andy Borg bei Freuden
  Van de voormalige tv uitzending "Andy Borg bei Freunden" de cd + dvd 'ein sommerträum in Kärnten". Deze cd + dvd is nu te bestellen, voor zo ver de voorraad strekt, van €19,50 voor € 9,75 excl. verzendkosten. Dat is 50% kortingDaarnaast is er de cd "Jugendliebe - Unvergessenne Schlager" van Andy Borg met 50% korting. Van 16,50 voor 8,25 excl. verzendkosten.Tevens is de cd "San Amore" van Andy Borg in de aanbieding met 50% korting van 16,50 en nu ook voor € 8,25 excl. verzendkosten. Voor deze beide cd's van Andy Borg geld tevens, zolang de voorraad strekt.
 • Das Beste van de Schlagerpiloten
  De Schlagerpiloten presenteren op deze dubbel cd in 2023 vier nieuwe niet eerder verschenen titels. Daarnaast "Das Beste" van hun 4-jarige Schlagerpilotenreis tot nu toe.De luisteraars zijn gewend door de Schlagerpiloten muzikaal meegenomen te worden naar grote, zonnige oorden op de wereld. De beste manier om aan het dagelijkse leven te ontsnappen, is door je eigen zorgen even te vergeten. Deze unieke "Best of" bevat alle schitterende reisbestemmingen en brengt vakantiestemming. In Afrika starten we op de "Kilimanjaro", en via "Blue Hawaii" naar het "strand van Maspalomas".De vier hagelnieuwe titels van de Schlagerpiloten voeren naar Afrika, Californië, Italië en Spanje. Met deze nieuwe en exclusieve titels geven Kevin Marx en Stefan Peters het muzikale startschot voor een volgend nieuw avontuur.De dubbel cd "Das Beste" van de Schlagerpiloten verschijnt op 17-02-2023 en gelijktijdig verschijnt ook de gelijknamige dvd.
De foto's op deze site zijn alleen ter promotie van de artiesten en zullen niet verder gebruikt worden voor commerciële doeleinden.