Immer Wieder Volksmusik

Oostenrijk
Oostenrijk
Welkom bij Immer Wieder Volksmusik. Het volksmuziek en schlager programma bij Radio Stad Montfoort, met de beste muziek uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Zuid Tirol.
Duitsland
Duitsland
De uitzending is elke zondag te beluisteren van 14.00 - 16.00. Radio Stad Montfoort is te ontvangen in de omgeving van Montfoort in de ether op 106.8 FM en op de kabel in Montfoort en Linschoten (analoog) op 102.9 FM.
Zwitserland
Zwitserland
Ook te beluisteren via internet (www.radiostadmontfoort.nl). Elke week is er een artiest van de week, met informatie over de artiest en drie singles.
Zuid Tirol
Zuid Tirol
Verder ook nog een agenda met tips van bijv. concerten, busreizen etz. Voor de rest, tussen alle muziek door, nieuws over de artiesten. Dus elke zondag van 14.00 - 16.00 : "IMMER WIEDER VOLKSMUSIK"

CD van de maand / Artiest van de Week

CD van de maand
CD van de maand
Artiest van de Week
Andrea Schon
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Alex Rosenrot was al erg vroeg op de bühne. Al vanaf haar 6e was ze bij de familie bekend dat ze stond te zingen op tafels en stoelen. Meestal ondersteund door haar opa met de accordeon. Twee jaar later zong ze in een restaurant begeleid door de band die speelde het lied   „Ich wünsch mir einen kleinen nTeddybär“. Toen ze 10 jaar was begon haar neef, die muzikant en componist was, zich om haar te bekommeren en schreef voor Alex een paar nummers die ze ook voor het publiek presenteerde. Haar mentor, die haar talent al vroeg ontdekte, haalde haar later bij een band, die Duitse pop en rock speelde. Door alle kennis die ze had opgedaan in bv koren, leerde Alex veel in deze tijd.  In 1991 haalde de formatie de eerste plaats bij de talenten show “Hut ab“  van de ZDF . Enige tijd later wisslede Alex als zangeres en ging naar een part cover band. De muziek was nu haar hobby, naast haar werk.

In  de    jaren 2009/2010 was Alex een bandlid van de ZDF  Fernsehgarten live Band,   waar  ze ook vele bekende artiesten als achtergrondzangeres begeleidde.   In 2009 kwam haar debuutsingle, als Duo, uit : „In   einer   einzigen   Nacht“.   De   titel kwam in de Duitse charts in de top 20 terecht.   Daarna volgde titels zoals   „Voll erwischt“, „Nur diese  Nacht mit dir“ en „Ja ja du kannst uns mal“, die weer voor volle dansvloeren en stemming zorgde. 

In 2012 stopte ze als duo en ging als solo artieste verder. Haar eerste solo single kwam uit in November 2012: „1000 und   einmal“. In 2013 volgde, „Dass du nicht bei mir bist“.  Deze beide singles werden nog uitgebracht onder de naam Rosenrot. Haar titel „Schönes   bleibt“  was de eerste titel onder de naam Alex Rosenrot.. Met dit nummer bereikte ze ook Italië. De titel was in de hitparades van Zuid Tirol bij de bovenste plaatsen te vinden. In mei 2016 kwam haar titel „Federleicht“ uit. 1000 Liebeslieder  de nieuwe titel van Alex is ook al uitgebracht en ze is druk bezig met haar eerste album welke zal verschijnen begin 2017.

Schlager nieuws

 • ZDF Fernsehgarten
  Zondag 3 juli van 12.00-14.10u. bij de ZDF "ZDF Fernsehgarten".Andrea Kiewel presenteert live vanuit Mainz o.a. de volgende artiesten: Inner CircleCityEstefania
 • Immer wieder Sonntags
  Zondag 3 juli van 10.03-12.00u. bij de ARD "Immer wieder Sonntags".Stefan Mross presenteert live vanuit Rust o.a. de volgende artiesten:Maggie ReillyDie Fetzig’n aus dem ZillertalFrancine JordiOlaf der FlipperAndrea BergEric Philippi
 • Uitzending gemist: Immer wieder Sonntags
  De ARD zond gisteren, 26 juni, de 3e uitzending van "Immer wieder Sonntags" in 2022 uit.Wie het heeft gemist kan het hier nog tot 10.02u. op 26 juli 2022 te zienStefan Mross presenteert o.a. de volgende artiesten:Patrick Lindner Dennis Wilms Anni Perka Heino & Hannelore Die Zillertaler Haderlumpen Mountain Crew Bülent Ceylan
 • Hansi Hinterseer drievoudig in de top 5 van de charts
  Hansi Hinterseer verheugd zich op het drievoudig binnen komen van de top 5 van de charts.Triple top 5 succes voor Hansi Hinterseer! Met zijn nieuwe album "Weil es dich gibt" behaalde Hansi Hinterseer in Duitsland de 4e plaats van de officiële Duitse album charts en de 1e plaats van de officiële Duitse top 20 van de Schlager charts.In zijn heimat land Oostenrijk kwam de voormalig ski kampioen gelijk op de 3e plaats de charts binnen en in Zwitserland zelfs op de 2e plaats.Hansi Hinterseer: "Het is altijd ontroerend als je zo'n feedback krijgt, dat de liederen zo goed aankomen. Bärige titels zijn erbij, liederen om te dansen en te knuffelen. Na zoveel jaren deze trouwe fans te hebben, maakt me gelukkig. Mijn dank aan allen die dit succes mogelijk hebben gemaakt".
 • De Nockis presenteren "Navalava Tsu Tsu"
  De nieuwe Nockis party hymne "Navalava Tsu Tsu" van hun actuele album "Ich will dich" werd afgelopen zaterdag in de tv uitzending "Wenn die Musi spielt - Sommer Open Air" (ORF2/MDR) voor het eerst op tv gepresenteerd. En zoals het er nu uitziet landen ze daarmee de volgende hit in hun carrière.Hun platenfirma omschrijft het zo: "Navalava Tsu Tsu" is één van de sterkste party titels sinds lange tijd en heeft het in zich om een hit te worden. Bijzonder het bekijken waard is ook de videoclip van de song met een mee-doen-performance, die binnenkort de dansvloeren en partykelders veroveren zal!De Nockis op TV:10-07-2022 ARD "Immer wieder Sonntags"Concert highlight: Nockis in Millstatt van 16-18 september 2022.
 • Schlagerpiloten - Sommer-Sonnen-Feeling
  Schlagerfans houden van het onmiskenbare feestgeluid van deze slimme crew!De "Sommer-Sonnen-Feeling" van de Schlagerpiloten halen zelfs bankzitters af en lokken de zon op regendagen van achter de wolken tevoorschijn. Voor iedereen die verlangen naar zon en liefde vliegt de cockpit van de goede stemming nu met het nieuwe album "Sommer-Sonnen-Feeling" binnen.De drie entertainers staan voor aanlokkelijke reislust, inspireren vakantie fantasieën en enthousiasmeren met slagvaardige presentaties. De muzikale vakantie hit cd "Blue Hawaii" uit juli 2022 kon een sensationele charts entry behalen op de 2e plaats van de officiële Duitse album charts. Ook live op tournee met "Die Schlagerhitparade" beleefd men de drie heren geheel in het wit wederom - en de Schlagerpiloten starten weer door - er komen steeds meer optredens bij.De nieuwe cd "Sommer-Sonnen-Feeling" van die Schlagerpiloten verschijnt morgen, 24 juni, en gelijktijdig ook de gelijknamige dvd.
 • Anna-Maria Zimmermann heeft de fans "So vermisst"
  Anna-Maria Zimmermann presenteert haar nieuwe single en videoclip "So vermisst".Anna is terug met een zomerhit! We hebben de afgelopen twee jaar veel "So vermisst". Maar niets miste Anna zoveel als feesten met haar fans! Niet alleen op Mallorca wordt de single "So vermisst" al als zomerhit behandeld, wat kortgeleden verscheen.
 • Uitzending gemist: Immer wieder Sonntags
  De ARD zond gisteren, 19 juni, de 2e uitzending van "Immer wieder Sonntags" van 2022 uit.Wie het heeft gemist kan het hier nog tot 10.02u. zien op 19 juli 2022.Stefan Mross presenteert o.a. de volgende artiesten:Beatrice Egli Harpo Laura Wilde Maximilian Arland Neonlicht Bata Illic Trenkwalder DJ Herzbeat feat. Joey Heindle Vincent Gross Ute Freudenberg Senta (voormalig Oonagh) Mirja Boes & Band
De foto's op deze site zijn alleen ter promotie van de artiesten en zullen niet verder gebruikt worden voor commerciële doeleinden.