Immer Wieder Volksmusik

Oostenrijk
Oostenrijk
Welkom bij Immer Wieder Volksmusik. Het volksmuziek en schlager programma bij Radio Stad Montfoort, met de beste muziek uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Zuid Tirol.
Duitsland
Duitsland
De uitzending is elke zondag te beluisteren van 14.00 - 16.00. Radio Stad Montfoort is te ontvangen in de omgeving van Montfoort in de ether op 106.8 FM en op de kabel in Montfoort en Linschoten (analoog) op 102.9 FM.
Zwitserland
Zwitserland
Ook te beluisteren via internet (www.radiostadmontfoort.nl). Elke week is er een artiest van de week, met informatie over de artiest en drie singles.
Zuid Tirol
Zuid Tirol
Verder ook nog een agenda met tips van bijv. concerten, busreizen etz. Voor de rest, tussen alle muziek door, nieuws over de artiesten. Dus elke zondag van 14.00 - 16.00 : "IMMER WIEDER VOLKSMUSIK"

CD van de maand / Artiest van de Week

CD van de maand
CD van de maand
Artiest van de Week
Artiest van de Week
Mitch Keller
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Alina maakt pop met zeldzaamheid. Ze zingt songs, die met een genadeloze openheid en het binnen naar buiten brengt. Daarbij valt ten eerst haar stem op : een genuanceerde, warme adem. Een stem die men al snel weer herkent.

Ze werd in de jaren negentig met de muziek bekend. Snel werd het duidelijk dat ze er meer in zat voor haar. Ze ontdekte de vinyl verzameling van haar ouders, wat een gedenkwaardige ontmoeting werd. Hoewel ze toen geen liedjes maakte, maar door de schat aan de platen van haar ouders, verscherpte haar blik naar voren. Hierbij kwamen klassiekers van Michael Jackson, Mariah Carey, Chris Isaak. Het is deze speciale mix die haar latere werk vorm ging geven.

Dat Alina op een dag de liefde voor de muziek vond, was al in de vroegere kinderjaren begonnen. Haar ouders, die net zoals de grootouders instrumenten bespeelde, leefde hun passie uit in een band. Gedurende de regelmatige optredens werd de kleine Alina in de opname ruimte achtergelaten en zo werd ze bekend met de live muziek. Haar eerste optreden had ze als zevenjarige, niet groot, alleen maar een familiefeest. Voor Alina was dat een cruciale ervaring. Dat applaus hoor ze vandaag nog.

De weg naar het eerste album is een hobbelige weg geworden, Er ontstonden veel twijfels.. Een afgebroken studie, talloze deeltijdbanen en een stembandoperatie laten de grote droom steeds verder weg komen. Maar de muziek laat haar niet gaan, ze vecht voor wat haar waard is, haar liedjes, haar passie, haar visie. Daarom heeft Alina heel duidelijke ideeën, het zijn tenslotte haar liedjes - ze schrijft teksten, verzamelt ideeën en ontmoet steeds meer mensen die haar helpen haar visies te realiseren. Dus een hele reeks stukken, die ze schrijft met sympathieke partners.

Haar debuut album “Die Einzige” is onlangs uitgekomen.

Schlager nieuws

03 augustus 2021

 • Uitzending gemist: Immer wieder Sonntags
  De ARD zond gisteren, 1 augustus, de 7e aflevering van "Immer wieder Sonntags" in 2021 uit.Wie het heeft gemist kan het hier nog tot 10.02u. op 8 augustus 2021 zien.Stefan Mross presenteert o.a. de volgende artiesten: Die Schlagerpiloten Julian David André Stade Mara KayserHeino Rudy Giovannini Marie Reim Linda Isi Glück Uwe Busse VoXXclubKomende zondag, 8 augustus, is er geen "Immer wieder Sonntags" i.v.m. de Olympische Spelen. Op 15 augustus is volgende uitzending.
 • Immer wieder Sonntags 2021
  Vandaag, 30 juli, verscheen de nieuwe cd van "Immer wieder Sonntags 2021".Met de geliefde muziek en entertainment show "Immer wieder Sonntags" brengt Stefan Mross al weer vele jaren op de zomerse zondagmorgen een paar uur plezier. In de schitterende TV Show begroet de bekende zanger en presentator bekende Schlager- en volksmuzieksterren en natuurlijk nieuwkomers.Op twee cd's zijn weer de meest populaire hits van het jaar samengesteld met o.a. Giovanni Zarrella, Ross Antony, Monika Martin, Bernhard Brink, Laura Wilde, Peter Orloff en Anna-Carina Woitschack.De dubbel cd "Immer wieder Sonntags 2021" is een pareltje en een 'must" voor elke "Immer wieder Sonntags" liefhebber of fan.
 • Die Schlagerpiloten - Blue Hawaii
  Inchecken, ogen sluiten en dan gaat het al snel naar onbezorgd zomergeluk - Die Schlagerpiloten presenteren hun nieuwe boordprogramma. Met "Blue Hawaii" staan alle harten op zomertijd.Bij de Schlagerpiloten draait het inmiddels op hun derde studio album weer om liefde in de mooiste kleuren. De 15 songs omspannen de Cote d'Azur en het Dolce Vita van Italië via een trans Atlantische boog naar Europese droomlocaties, met een tussenstop op de stranden van Mexico tot aan het eilanden paradijs aan het eind van de regenboog. Vloeiende melodieën beschrijven oorden waar we naar verlangen en bevleugelen vakantie fantasieën en gevoelens met goede gedachten. De goed gehumeurde crew is weer klimmend. Met hun tweede album "Santa Domingo" hadden de Schlagerpiloten in 2020 na de sensationele charts entry op de 2e plaats in Duitsland, zich ook gelijk in Oostenrijk en Zwitserland in de top 10 ingecheckt: In Oostenrijk belandde het trio op de 3 plaats en in Zwitserland nam de Schlagercrew de charts notering op de 6e plaats in.In onderstaande videoclip presenteren die Schlagerpiloten een medley van hun nieuwe album "Blue Hawaii" wat morgen 30 juli verschijnt.
 • Die Giovanni Zarella Show viert zijn première bij de ZDF
  Op zaterdag 11 september 2021 viert Giovanni Zarrella zijn met spanning verwachte debuut als presentator van zijn eigen muziekshow bij de ZDF.De grote drie uur durende live TV Show word geheel op de succesvolle zanger en presentator toegesneden en zijn naam dragen. Met de "Giovanni Zarrella Show" rijgt hij zich in de rij van de grote showmasters op de Duitse TV. Hij is een charmante presentator, klassieke entertainer en hartelijke gastgever."Live Zuhause" is het motto van de nieuwe show. De nabijheid van het publiek is voor het familiemens Giovanni Zarrella heel belangrijk: "De verbondenheid met de kijkers is belangrijk voor mij. Ik wil graag dat ze me leren kennen zoals ik ben, dat ze zich altijd welkom en goed voelen en we samen unieke uren beleven", zei hij. Of Schlager-, pop-, of klassieke artiesten, of gevierde muzieklegenden of veelbelovende nieuwkomers, wiens ontdekking en steun voor Giovanni Zarrella een hartsaangelegenheid is - met zijn gasten is hij vriendschappelijk verbonden.Bijzondere muzikale accenten zet de Show met nieuwe arrangementen, tot nu toe niet eerder geziene duetten en exclusieve live optredens, waarbij Zarrella zijn veelzijdigheid als popstar, Schlagerzanger en danser gaat bewijzen. Begeleid door een band zorgt hij met zijn collega's steed weer voor onvergetelijke emotionele muziekmomenten en een frisse wind in de Schlagerbranche."Die Giovanni Zarrella Show" word op zaterdag 11 september 2021 en op zaterdag 13 november 2021, elke keer vanaf 20.15u live uitgezonden door de ZDF.
 • Beatrice Egli moest het beklimmen van de Matterhorn verschuiven
  Beatrice Egli wilde afgelopen vrijdag, 23 juli, de Matterhorn beklimmen maar het weer trok een streep door de rekening.De Schlagerzangeres (33) moet nog een tijdje geduld hebben. Al maanden bereid ze zich voor op de kroning van haar klimcarrière. Ze wil de Matterhorn beklimmen. Eigenlijk zou 23 juli de grote dag zijn maar het kwam niet zo ver. Er ligt op de berg nog teveel sneeuw en onder die omstandigheden is het te gevaarlijk.De Matterhorn staat steeds weer voor grote uitdagingen en nu komt geduld erbij. Dat valt Beatrice Egli moeilijk maar er is geen andere mogelijkheid want de berg en de natuur hebben hun eigen wetten. Ondanks de teleurstelling nam de zangeres geen pauze. In plaats van de Matterhorn beklom ze met haar berggids Susanne Husser de nabij liggende Riffelhorn. Inmiddels smelt de sneeuw op de Matterhorn al maar het is nog niet bekend wanneer Beatrice de berg opgaat. Ze heeft voor het verschijnen van haar nieuwe album "Alles was du brauchst" op 27 augustus al vele optredens in haar agenda staan.
 • Olaf der Flipper met nieuwe single "So muss der Sommer sein"
  Olaf der Flipper met nieuwe single "So muss der Sommer sein" van start, wat een voorproefje van zijn nieuwe album "Liebe ist" is.Sommer, Sonne, Sommerglück! Met de tweede single van het nieuwe album "Liebe ist" vieren we de beste tijd van het jaar. De zomer van een jubileumjaar, wat het in zich heeft...gouden huwelijk en 75-jarige verjaardag waren afgelopen maart privé hoogtepunten. Het beroeps jubileum 60 jaar op de bühne, 10 daarvan na het afscheid van de legendarische "Flippers" als solo zanger, begeleiden het nieuwe album "Liebe ist" wat op 6 augustus a.s. verschijnt.Met het album "Liebe ist" is Olaf der Flipper in vorm. De titel keuze verwarmt en schenkt ons veel meer dan alleen plezier. Het party lied "So muss der Sommer sein" brengt het leven nog eens helemaal door elkaar en gaat vol op het zomer gevoel, opgewekt met een meeslepend optimistisch geluksgevoel. Met "So muss der Sommer sein" zijn de dagen langer en we nemen onbezorgde zomeruren mee - tijdens de happy hour, tijdens de tuin party met vrienden of ook als zomer- en vakantie gevoel aan het meer of de zee.Olaf zijn hartstocht voor de muziek is er nog altijd en met 60 jaar bühne ervaring heeft hij met zijn enthousiasme voor de muziek niks aan levendigheid, luchtigheid en hartstocht verloren.
 • Uitzending gemist: Stars am Wörthersee
  De ORF zond vanavond 24 juli "Stars am Wörthersee" uit.Wie het heeft gemist kan het hier nog tot 31 juli a.s. zien.Alfons Haider en Barbara Schöneberger presenteren o.a. de volgende artiesten:Matthias ReimAlvaro SolerMelissa NaschenwengThorsteinn EinarssonJeanette BiedermannJulian ReimAndreas GabalierDie PrinzenPoxrucker SistersJosh.Norbert OberhauserTanja LaschNik P.No Angels
 • Nieuwe single van Helene Fischer in aantocht
  Met meer dan 16 miljoen verkochte geluidsdragers, 12 platina awards en meer dan 30 gouden awards is Helene Fischer momenteel de meest succesvolle zangeres en entertainster van Europa, en heeft zich met haar spectaculaire en volledig uitverkochte tournees in de top liga gesetteld.Na een creatieve pauze meld ze zich nu weer met tromgeroffel terug: Voor haar hagelnieuwe single "Vamos a Marte" haalde Helene Fischer de zanger Luis Fonsi aan boord, die zelf door zijn onvergetelijke mega hit "Despacito" tot een wereldwijde superster werd. De single "Vamos a Marte" verschijnt op 6 augustus a.s. en is een voorproefje op Helene Fischer haar nieuwe album. "Vamos a Marte" is Helene Fischer haar eerste single sinds haar album "Helene Fischer" in 2017 verscheen. Naast de single "Vamos a Marte" verschijnt er ook een Limited Fanbundle, deze fanbundel bevat de single + 3 artprints waarvan alle drie met voorgedrukte signatuur van Helene Fischer en Luis Fonsi.
De foto's op deze site zijn alleen ter promotie van de artiesten en zullen niet verder gebruikt worden voor commerciële doeleinden.