Immer Wieder Volksmusik

Oostenrijk
Oostenrijk
Welkom bij Immer Wieder Volksmusik. Het volksmuziek en schlager programma bij Radio Stad Montfoort, met de beste muziek uit Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Zuid Tirol.
Duitsland
Duitsland
De uitzending is elke zondag te beluisteren van 14.00 - 16.00. Radio Stad Montfoort is te ontvangen in de omgeving van Montfoort in de ether op 106.8 FM en op de kabel in Montfoort en Linschoten (analoog) op 102.9 FM.
Zwitserland
Zwitserland
Ook te beluisteren via internet (www.radiostadmontfoort.nl). Elke week is er een artiest van de week, met informatie over de artiest en drie singles.
Zuid Tirol
Zuid Tirol
Verder ook nog een agenda met tips van bijv. concerten, busreizen etz. Voor de rest, tussen alle muziek door, nieuws over de artiesten. Dus elke zondag van 14.00 - 16.00 : "IMMER WIEDER VOLKSMUSIK"

CD van de maand / Artiest van de Week

CD van de maand
CD van de maand
Artiest van de Week
Artiest van de Week
Michelle Kissling
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Michael Hirte In deze uitzending de cd van de maand van Sigrid & Marina en muziek van o.a. Michael Hirte, Graziano, Fantasy, Nicole Stuffer, Marc Pircher

14:00 - 15:00

 

15:00 - 16:00

 
Kastelruther Spatzen Eine brucke ins gluck Heidis Erben Mein vater war ein wandersman
Slavko Avsenik Trompetten echo Slavko Avsenik Trompettenecho
Rosanna Rocci E pericoloso Klostertaler Donnerwetter
Patrick Lindner Die kleine dinges ins lebens Graziano Ein traum fur zwei
Roland Kaiser Jenseits von eden Hansi Hinterseer Komm und tanz
Michael Holm Mendocino Ilztal Granaten Die volksmusik geht nie kaput
Sigrid & Marina Soweit die sehnsucht reicht Sigrid & Marina Sommer ist die zeit
Stodertaler Gaudi Express Volksmusik muss es sein Stefan Mross River kwai marsch
Wolkenfrei Wolke 7 Melanie Payer Vielleicht vielleicht auch nicht
Ladiner & Nicol Stufferr Zum letzten mal an deiner hand Michael Hirte Allzeit gute fahrt
Nicole Stuffer Wenn herzen sich beruhren Fantasy Wenn die sehnsucht nach mir in dir brennt
Original Ruhrspottsteier Harmonika teufel Original 4 Tiroler Buam Oh katherina
Original Trio Alpin Zillertaler steinbockmarsch polka Marc Pircher Leider zu gefahrlich
Sigrid & Marina Wo ist der Mann Geri der Klostertaler Die grosse sause
Heino Treue bergvagabunden Sigrid & Marina Miteinader
Sigrid & Marina Bitte komm zuruck Dolomiten Sextett Ambos polka
       
       

Schlager nieuws

16 mei 2021

 • Die Schäfer stoppen...nieuw het trio Mosaik
  Het afgelopen jaar heeft weinig vreugde met zich meegebracht - de corona crisis met diverse lockdowns, het verbod om op te treden en beperkingen in het publieke leven.We hebben elkaar (Bianca App, Carla Scheithe, Michael Kastel en Uwe Erhardt) in deze periode getroffen en zijn tot het besluit gekomen dat die Schäfer er in deze bezetting niet meer zal zijn. Na een meer dan 20 jaar gezamenlijke tijd wil ieder van ons de muziek trouw blijven, maar dan op een andere manier. De verschoven optredens die in 2020 niet plaats konden vinden zullen dit jaar nog plaats vinden, evenals het afgezegde 30-jarige bühnejubileum.______________________________________________________Na meer dan 20 jaar gaan de vier van de volksmuziekgroep "Die Schäfer" gescheiden wegen. Voor Carla Scheithe en Michael Kastel betekend dat, schoenen aantrekken en opnieuw met Marina Ferdinand starten. Onder de naam "Mosaik" - zo bont als het leven - zullen ze de bühne opnieuw veroveren. De fans hoeven niet lang te wachten want komende herfst verschijnt al hun eerste album. Modern, veel gevoel, herkenbaar maar toch vol verrassingen. Ze verheugen zich op de toekomst en gaan met hun fans op een nieuwe muzikale reis.Het gevoel van grenzeloze vrijheid in een song uit te drukken, was de wens van tekstschrijver en zanger Michael Kastel. De compositie van Enrico Falcone en de accordeoniste Carla Scheithe, het arrangement van André Stade, transporteert deze tekst in een moderne muziekstijl van hun nieuwe single "Am Meer". Daarbij de soul-achtige stem van Marina Ferdinand, de fluweelachtige Schlagerstem van Michael Kastel en de pakkende accordeonsound van Carla Scheithe, die het lied de expressiviteit van grenzeloze vrijheid, de hoop en het vertrouwen verlenen.
 • Allessa - Sommerregen
  De Oostenrijkse Schlagerzangeres Allessa komt op 21 mei met haar nieuwe album "Sommerregen".Pakkende songs, ontroerende teksten en krachtige dynamiek - Allessa creëert op haar nieuwe album "Sommerregen" een nieuwe soundtrack voor de ziel. De Schlagerzangeres met haar charismatische stem en indrukwekkende veelzijdigheid lukt het met elke song een schitterende nabijheid van verbondenheid te creëren. Van powervolle dansvloer liederen tot aan de ballade "Sommerregen" beloofd het album ons de beste entertainment. Natuurlijk mogen de mediterrane klanken niet ontbreken - zo voert Allessa ons naast een uitstapje naar Parijs (L' amour) ook naar Italië en presenteert de Italiaanse pop klassieker "Non succederá piü". Het is zes jaar geleden dat haar laatste studioalbum "Adrenalin" verscheen - nu hebben Allessa en haar team een album met 15 nieuwe titels geproduceerd, waarop de zangeres zich facettenrijk presenteert en wat iedereen enthousiast zou moeten maken.
 • Anna-Carina Woitschack haar nieuwe single is verschenen
  Met de titel "Einmal unendlich" start Anna-Carina Woitschack haar 10-jarig  jubileum.10 jaar Anna-Carina Woitschack - als dat geen reden is om te vieren! In 2011 nam de sympathieke zangeres deel aan de castingshow "Deutschland sucht den Superstar". Nu viert ze met haar nieuwe album "Träumer", wat op 20 augustus 2021 verschijnt, haar jubileum.De eerste single "Einmal unendlich" is vorige week vrijdag verschenen. Een uptempo titel, die perfect in het voorjaar past."Ik heb bij het inzingen het gevoel gehad, dat de song gelijk binnenkomt en een luchtigheid over brengt, alsof je op wolken zweeft. Moderne Schlager, wat eindeloosheid over brengt. Juist in deze tijd waarin we ons allen niet eindeloos voelen. Ik wil voor een kleine droomreis zorgen, waarin men drie minuten alle zorgen vergeet", zo beschrijft Anna-Carina Woitschack haar nieuwe titel. Geproduceerd werd de titel door hit producent Oli Nova, die al succesvolle songs voor Maite Kelly, Andrea Berg en Semino Rossi heeft geschreven. Anna-Carina is gelukkig met de nieuwe samenwerking. Na twee jaar komt er weer een solo album van haar uit: "Stefan en ik waren veel als duo onderweg, maar het is ook mooi om er weer solo te zijn. Ik wil de Anna-Carina sound 2.0 starten. Passend bij mijn bühne jubileum. Er is voor mij zoveel gebeurd, ik mocht zoveel ervaringen verzamelen, en ben gewoon volwassener geworden. Dat spiegelt zich allemaal in mijn songs weer. Ik wil jullie mee nemen op een reis - dans, lach en voel je gewoon vrij tijdens het luisteren".De videoclip van "Einmal unendlich" neemt de kijkers mee in verschillende virtuele werelden en ontvoert in een droomwereld.
 • ZDF Fernsehgarten
  Zondag 16 mei van 11.50-14.10u. bij de ZDF "ZDF Fernsehgarten".Andrea Kiewel presenteert muziek en gasten onder het motto "Da staunst du, was?"In deze 2e uitzending van het seizoen 2021 presenteert Andrea Kiewel o.a. de volgende artiesten: Wincent WeissNino de AngeloVincent Gross
 • Henk van Daam in de charts op 5
  Henk van Daam is de officiële Duitse charts op de 5e plaats binnengekomen met zijn album "Das Beste".De Nederlandse zanger Henk van Daam geeft zichzelf ter gelegenheid van zijn 10-jarige bühne jubileum een geschenk: Zijn actuele album "Das Beste" kwam sensationeel op de 5e plaats van de officiële Duitse charts binnen en behaalde zelfs de 1e plaats van de officiële top 20 Schlager album charts. Met zijn muziek en zijn buitengewone stem lukt het Henk van Daam om nu ook het Schlagerpubliek in Duitsland te bespelen en voor de eerste keer in de Duitse charts genoteerd te staan. In Nederland was Henk van Daam (Henk Damen) met 7 albums en 20 singles in de charts vertegenwoordigd. De dubbel cd "Das Beste" van Henk van Daam is op 30 april verschenen en bevat 40 titels.
 • Uitzending gemist: Schlager-Spaß mit Andy Borg
  De SWR zond vanavond 8 mei weer een aflevering uit van "Schlager-Spaß mit Andy Borg".Wie het heeft gemist kan het hier nog tot 16.00u. op 7 juni zien.Andy Borg presenteert deze keer o.a. de volgende artiesten:3 mal 1 ( trio van drie zussen)die JauchzaaaSemino RossiGlockengruppe des Trachtenverein St. GeorgenTroglauerMarie ReimPeter Petrel & Tina WulfReiner Kirsten
 • Tante en nicht van Stefan Mross vermoord
  Een 51-jarige man heeft in Oostenrijk zijn ex-vriendin en haar moeder gedood.De politie bevestigde, dat het om de nicht Helga B. (50) en de tante Helga Ingrid B. (76) van volksmuziek ster Stefan Mross gaat. Ze zijn door een nog onbekend aantal schoten om het leven gebracht, aldus de politie gisteren 6 mei. De ex-vriend (van beroep professionele detective), gewapend met twee pistolen, gaf zichzelf uren later aan bij een speciaal commando na een klopjacht, waarbij ook de Beierse politie betrokken was.Voor de daad in de eengezinswoning in Wals-Siezenheim bij Salzburg zou er volgens de autoriteiten ruzie met de 51-jarige Gottfried O. zijn geweest. Buren hoorden het lawaai en de geweerschoten en belden de politie. De gealarmeerde politie ontdekten de twee doden bij de entree van het huis.De verdachte nam kort daarna via het alarmnummer 112 zelf contact met de politie op en dreigde met suïcide. Hij werd uiteindelijk bij de Wolfgangsee gearresteerd. Het motief is nog onduidelijk.Gottfried O. zou zijn ex-vriendin al sinds december gestalkt hebben en daarom was er aangifte tegen hem gedaan. Het gaat om de tante en nicht van Stefan Mross aan moeders zijde. Stefan Mross (45) is zeer ontzet en geschokt door het bericht.
 • Het Oktoberfest in München gaat ook dit jaar niet door
  Het Oktoberfest in München gaat voor de tweede keer op rij niet door, lieten de Beierse ministerpresident Markus Söder en burgemeester Dieter Reiter van München op 3 mei j.l. tijdens een persconferentie weten.Eigenlijk zou het 187e Oktoberfest van 18-09 t/m 3-10-2021 op de Theresienwiese in München plaats vinden, maar voor de tweede keer op rij zorgt de corona crisis ervoor dat het helaas niets word. De beslissing om het Oktoberfest niet te laten plaats vinden was geen gemakkelijke beslissing volgens burgemeester Dieter Reiter en vroeg er begrip voor.Normaal gesproken trekt het Oktoberfest in München circa 6 miljoen mensen vanuit de gehele wereld. Het word dit jaar weer thuis Oktoberfest vieren met de muziek van Oktoberfest hits van DJ Ötzi, Andreas Gabalier, Helene Fischer e.v.a.
De foto's op deze site zijn alleen ter promotie van de artiesten en zullen niet verder gebruikt worden voor commerciële doeleinden.
X

Helaas / Unfortunately / Leider

U kunt geen gebruik maken van deze functie / You can not use this function / Sie können diese Funktion nicht verwenden